Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaalikääryleet tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 keräkaali
  • 2 rkl siirappia

Täyte

  • 250 g nautasikajauhelihaa (70/30)
  • 1 dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 1 dl vettä
  • 2 dl maitoa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 muna
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ tl timjamia

Tomaattikastike

  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 6 tomaattia
  • 1 ½ dl vihanneslientä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Täyte: Kiehauta riisit vedessä ja lisää maito. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se kullankeltaiseksi voissa. Sekoita keskenään jauheliha, riisi, sipuli, muna, suola ja pippuri.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Irrota kaalinlehdet ja laita ne suureen kattilaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 3 minuuttia, niin että lehdistä tulee taipuisia. Valuta lehdet ja levitä ne työpöydälle. Leikkaa pois paksu lehtiruoti tarvittaessa. Nosta lusikallinen täytettä jokaiselle lehdelle, taita päädyt keskelle päin ja kääri rullalle. Pakkaa kääryleet vieri viereen saumakohta alaspäin voideltuun uunivuokaan.

3. Tomaattikastike: Silppua sipuli. Kalttaa tomaatit, lohko, poista siemenet ja silppua malto. Kuullota sipulisilppu öljyssä ruskistamatta, lisää sekaan tomaattihake, vihannesliemi, suola ja pippuri. Keitä 5 minuuttia sekoittaen. Kaada kastike kaalikääryleiden päälle uunivuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Laita uuniin 30 minuutiksi. Ota folio pois viimeisten 10 minuutin ajaksi, valuta siirappi kääryleiden päälle ja anna ruoan saada uunissa vielä väriä.

Lisää aiheesta:

SavoijinkaalikääryleetLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläKaalikääryleet kastikkeellaSavoijinkaalikääryleet perunamuhennoksen keraSahramikalakeittoa ja rapeita juustoleipiäBroileritäytteiset cannellonit
KaalikääryleetSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Kaalikääryleet ovat upeaa ruokaa kautta vuoden, mutta rapeasta kesäkaalista tehtyinä ne ovat parhaimmillaan ja kypsymisaikakin on talvikaalia lyhyempi. Tässä yhdistämme kääryleisiin vahvan tomaattikastikkeen. Voit tarjota lisäksi keitettyjä perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet