Lammaskääryleet tomaattikastikkeen kera

Näiden lampaan jauhelihalla täytettyjen kaalikääryleiden resepti on Jemenistä. Kääryleet keitetään tomaattikastikkeessa. Tarjoile lisänä keitettyä riisiä ja leipää.

4 annosta

  • 1 keskikokoinen kaalinkerä
  • 2 tl suolaa vesilitraa kohden
  • 450 g lampaan tai naudan jauhelihaa
  • 220 g keitettyä riisiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa irti kaalin kanta. Kiehauta runsaasti vettä, lisää suola ja aseta kaalinkerä kattilaan kantapuoli ylöspäin. Irrota kaalinlehdet sitä mukaa kun ne pehmenevät. Valuta ja jäähdytä lehdet. Peitä 25 x 35 cm:n uuninpelti paksuilla ulommilla lehdillä. Nämä antavat kosteutta kääryleille kypsymisen aikana.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita jauheliha, kylmä keitetty riisi ja valkosipuli. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Laita kaksi ruokalusikallista täytettä jokaiselle kaalinlehdelle ja taita ne kääryleiksi. Nosta kääryleet liitoskohta alaspäin kaalinlehdillä vuoratulle pellille.

3. Sekoita tomaatit ja sitruunamehu ja kaada kastike kääryleiden päälle. Peitä alumiinifoliolla ja paista uunissa noin tunnin ajan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!