Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 8 isoa keräkaalin lehteä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 maustemitta jauhettua juustokuminaa
  • 1 maustemitta jauhettua maustepippuria
  • 1 maustemitta paprikajauhetta
  • 350 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl tuoretta minttua
  • 150 g keitettyä basmatiriisiä
  • 6 dl kasvislientä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Tahinikastike

  • 1 rkl tahinia
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 maustemitta jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kaalinlehdet isoon pataan, jossa on suolavettä, ja keitä niitä 4-5 minuuttia niin että niitä voi taitella. Valuta kunnolla. Laita lehdet tasaiselle alustalle ja leikkaa pois keskeltä paksu hermo.

2. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli. Harjaa sienet ja hienonna ne. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa, lisää sipuli ja purista mukaan valkosipuli. Mausta juustokuminalla, maustepippurilla ja paprikajauheella. Paista kunnes seos on kauniin väristä. Lisää herkkusienisilppu, minttu ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista sekoitellen 10-12 minuuttia. Lisää riisi ja anna jäähtyä.

3. Laita jokaiselle lehdelle annos täytettä. Käännä päät keskelle, sitten sivut, ja kääri kääryleeksi. Laita kääryleet tiiviisti sauma alaspäin voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle lientä niin että kääryleet melkein peittyvät. Peitä vuoka ja laita uuniin 30 minuutiksi.

4. Tahinikastike: Vatkaa suola, pippuri, oliiviöljy, sitruunamehu, tahini, juustokumina ja persilja. Kun kääryleet ovat valmiit, kaada niistä liemi ja sekoita se kastikkeeseen. Kaada kastike kääryleiden päälle ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Japanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssaVuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsatVihanneslasagne sienilläLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläJuustocurry herneiden keraLihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessa
KaalikääryleetKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuPääruoatKasvisruoka

Tahinikastike antaa kääryleille ihanan itämaista makua. Tämän ruoan voit valmistella päivää ennen tarjoilua. Kaada vain päälle liemi ja paista uunissa ennen tarjoilua. Keitetyt perunat ovat hyvä lisuke.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet