Savoijinkaalikääryleet tomaattikastikkeessa

Loppukesästä kaali on hienoimmillaan ja kaalikääryleistä tulee maukkaimpia. Muuntele klassisia kaalikääryleitä valmistamalla ne savoijinkaalista.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 1 savoijinkaali
  • 500 g sianjauhelihaa
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • 100 g kuutioituja, tuoreita herkkusieniä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 ½ dl vettä

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia
  • tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna vettä kiehuvaksi suuressa kattilassa. Lisää savoijinkaali ja keitä n. 10 minuuttia, silloin voit alkaa irrottaa kaalinpään uloimpia lehtiä. Laita kaali takaisin kattilaan, keitä hetki, jatka lehtien irrottamista. Jatka prosessia kunnes olet saanut kaikki lehdet ryöpättyä ja irrotettua. Valuta lehdet ja leikkaa pois karkea lehtihermo.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sipulia voissa, anna sen pehmetä ja paistua kullankeltaiseksi, n. 7 minuuttia. Jäähdytä. Paista sienet. Sekoita riisi, sipuli ja sienet jauhelihaan, mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uuninkestävä vuoka. Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri ne pieniksi paketeiksi. Laita ne tiiviisti vuokaan sauma alaspäin.

3. Kaada päälle vesi ja laita vuoka uuniin n. 1 tunniksi. Vahdi, ettei vesi kiehu pois. Kun puolet paistoajasta on kulunut, kääryleet ovat luultavasti saaneet kauniin värin, silloin voit peittää vuoan foliolla loppuajaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!