Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savoijinkaalikääryleet tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Loppukesästä kaali on hienoimmillaan ja kaalikääryleistä tulee maukkaimpia. Muuntele klassisia kaalikääryleitä valmistamalla ne savoijinkaalista.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 1 savoijinkaali
  • 500 g sianjauhelihaa
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • 100 g kuutioituja, tuoreita herkkusieniä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 ½ dl vettä

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia
  • tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna vettä kiehuvaksi suuressa kattilassa. Lisää savoijinkaali ja keitä n. 10 minuuttia, silloin voit alkaa irrottaa kaalinpään uloimpia lehtiä. Laita kaali takaisin kattilaan, keitä hetki, jatka lehtien irrottamista. Jatka prosessia kunnes olet saanut kaikki lehdet ryöpättyä ja irrotettua. Valuta lehdet ja leikkaa pois karkea lehtihermo.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sipulia voissa, anna sen pehmetä ja paistua kullankeltaiseksi, n. 7 minuuttia. Jäähdytä. Paista sienet. Sekoita riisi, sipuli ja sienet jauhelihaan, mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uuninkestävä vuoka. Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri ne pieniksi paketeiksi. Laita ne tiiviisti vuokaan sauma alaspäin.

3. Kaada päälle vesi ja laita vuoka uuniin n. 1 tunniksi. Vahdi, ettei vesi kiehu pois. Kun puolet paistoajasta on kulunut, kääryleet ovat luultavasti saaneet kauniin värin, silloin voit peittää vuoan foliolla loppuajaksi.

Lisää aiheesta:

Sieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläKaalikääryleet kastikkeellaLammasta ja juureksiaKaalikääryleetSavoijinkaalikääryleet perunamuhennoksen kera
KaalikääryleetKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet