Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

Näiden kasviskaalikääryleiden täytteessä on ohraryynejä ja vihanneksia. Tarjoillessa kääryleiden päälle ripotellaan fetajuustoa ja herkullisena lisukkeena syödään couscousia yrttikastikkeella.

4 annosta

  • 1 porkkana
  • ½ juuriselleri
  • 1/4 purjo
  • 1 sipuli
  • 30 g voita
  • 1 dl keitettyjä ohraryynejä
  • 150 g fetajuustoa
  • 8 isoa suippokaalin lehteä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl couscousia
  • 2 dl kasvislientä

Kastike

  • 1½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 tl Provencen yrttejä
  • 5 rkl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli, porkkana ja juuriselleri. Puhdista ja hienonna purjo. Kuullota hienonnetut vihannekset voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ohraryynit vihannesten joukkoon.

2. Kaalikääryleet: Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kasta kaalinlehdet nopeasti kiehuvassa vedessä ja huuhtele ne sitten jääkylmässä vedessä. Levitä lehdet pöydälle ja laita niille täytettä. Rullaa lehdet kääryleiksi ja pane ne uunivuokaan liitoskohta alaspäin. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Murenna kääryleiden päälle fetajuustoa ennen tarjoilua.

3. Couscous: Kiehauta kasvisliemi ja kaada se couscousryynien päälle. Anna turvota kannen alla 5 minuuttia. Sekoita kastiketta varten suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon öljy ja mausta Provencen yrteillä. Sekoita yrttikastike couscousin joukkoon ja möyhennä haarukalla. Pidä couscous lämpimänä tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.