Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 porkkana
  • ½ juuriselleri
  • 1/4 purjo
  • 1 sipuli
  • 30 g voita
  • 1 dl keitettyjä ohraryynejä
  • 150 g fetajuustoa
  • 8 isoa suippokaalin lehteä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl couscousia
  • 2 dl kasvislientä

Kastike

  • 1½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 tl Provencen yrttejä
  • 5 rkl ruokaöljyä

Valmistusohje

1. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli, porkkana ja juuriselleri. Puhdista ja hienonna purjo. Kuullota hienonnetut vihannekset voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ohraryynit vihannesten joukkoon.

2. Kaalikääryleet: Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kasta kaalinlehdet nopeasti kiehuvassa vedessä ja huuhtele ne sitten jääkylmässä vedessä. Levitä lehdet pöydälle ja laita niille täytettä. Rullaa lehdet kääryleiksi ja pane ne uunivuokaan liitoskohta alaspäin. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Murenna kääryleiden päälle fetajuustoa ennen tarjoilua.

3. Couscous: Kiehauta kasvisliemi ja kaada se couscousryynien päälle. Anna turvota kannen alla 5 minuuttia. Sekoita kastiketta varten suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon öljy ja mausta Provencen yrteillä. Sekoita yrttikastike couscousin joukkoon ja möyhennä haarukalla. Pidä couscous lämpimänä tarjoiluun asti.

Lisää aiheesta:

Couscoussalaattia monelleRanskalainen kaalikääryle juureksinBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraKaalikääryleet tomaattikastikkeessaMarokkolainen pataViininlehtikääryleet
KaalikääryleetKastikkeet ja dipitKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruokaGoGreen

Näiden kasviskaalikääryleiden täytteessä on ohraryynejä ja vihanneksia. Tarjoillessa kääryleiden päälle ripotellaan fetajuustoa ja herkullisena lisukkeena syödään couscousia yrttikastikkeella.

Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet