Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

MTV
Julkaistu 20.11.2019 10:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kaalikääryleet

  • 3 kg valkokaalia

Täyte

  • 1 kg karitsanjauhelihaa
  • 500 g sipulia
  • 35 g valkosipulia
  • 70 g voita
  • 10 oksaa timjamia nypittynä
  • 40 g persijlan ja kirvelinvarsia
  • 100 g keitettyä, rikotua ohraa
  • 100 g keitettyä kaalihakkelusta
  • 0,5 l kuohukermaa
  • 1,5 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Päälle

  • Kasvis-kanalientä
  • Voisulaa
  • Tummaa siirappia

Rosmariinikerma

  • 0,5 l kermaa
  • 5 oksaa rosmariinia

Valmistusohje

Kaalikääryleet valmistuvat näin:

  1. Leikkaa sipulit pienemmiksi lohkoiksi. Leikkaa valkosipulit pienemmiksi paloiksi. Kuullota kattilassa voissa kullankeltaisiksi noin 20 minuuttia keskilämmöllä. Lisää joukkoon timjami ja kuullota vielä hetki. Laita sipuli-voiseos tehosekoittimeen. Lisää persiljan ja kirvelin varret. Aja karkeaksi pyreeksi.
  2. Laita karitsanjauheliha yleiskoneeseen ja sekoita koukulla. Lisää joukkoon sipulipyree, suola, mustapippuri ja lopuksi kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vielä keitetty ohra ja tehosekoittimessa ajettu kaalimuhju (Keitettyjen kaalinlehtien renssaustähteet)

Kaalikääryleet maistuvat suomalaisille vuodesta toiseen. Kokeile kaalikääryleitä helsinkiläisravintolan tapaan! Ravintola Alexanderplatsin täydellisten kaalikääryleiden salaisuus piilee karitsanjauhelihasta valmistetussa mehevän napakassa täytteessä sekä täyteläisessä rosmariinikermassa.

  • Kelmuta leikkuulauta. Asettele kaalinlehtiä kelmulle ja täytä lehtiin täytettä noin 50 g / lehti. Rullaa tiiviiksi kääryleeksi uunivuokaan. Täytä vuoka tiiviisti kaalikääryleillä.
  • Kypsennys: Täytä vuoassa olevat kääryleet kasvis-kanaliemellä niin että kääryleet peittyy 2/3 osaa. Laita kaalien päälle voisulaa ja reilusti tummaa siirappia mausteeksi. Kypsennä uunissa 160 asteessa noin 40 minuuttia.
  • Lisää sen jälkeen joukkoon rosmariinikermaa (kiehautettu kerma 0,5l, jonka joukkoon rosmariininoksia noin 5 kpl.)
  • Tiputa lämpö 130 asteeseen ja hauduta kääryleet loppuun noin 20 min niin, että ovat valmiita tarjolle.
  • Resepti: Sampo Kantele / Ravintola Alexanderplats

    Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiJapanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssaSavoijinkaalikääryleetHallingin kaalikääryleetSavoijinkaalikääryleet perunamuhennoksen kera
    KaalikääryleetLisäkeruoatKalaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Kaalikääryleet
    • 20.11.201910:56
      Lisäkeruoat

      Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

    • 18.02.201300:00
      Kastikkeet ja dipit

      Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

    • 18.02.201300:00
      Sadonkorjuu

      Kasviskaalikääryleet

    • 18.02.201300:00
      Sadonkorjuu

      Äidin kaalikääryleet