Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti
Julkaistu
Kaalikääryleet maistuvat suomalaisille vuodesta toiseen. Kokeile kaalikääryleitä helsinkiläisravintolan tapaan! Ravintola Alexanderplatsin täydellisten kaalikääryleiden salaisuus piilee karitsanjauhelihasta valmistetussa mehevän napakassa täytteessä sekä täyteläisessä rosmariinikermassa.
Kaalikääryleet
- 3 kg valkokaalia
Täyte
- 1 kg karitsanjauhelihaa
- 500 g sipulia
- 35 g valkosipulia
- 70 g voita
- 10 oksaa timjamia nypittynä
- 40 g persijlan ja kirvelinvarsia
- 100 g keitettyä, rikotua ohraa
- 100 g keitettyä kaalihakkelusta
- 0,5 l kuohukermaa
- 1,5 rkl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Päälle
- Kasvis-kanalientä
- Voisulaa
- Tummaa siirappia
Rosmariinikerma
- 0,5 l kermaa
- 5 oksaa rosmariinia
Valmistusohje
Kaalikääryleet valmistuvat näin:
- Leikkaa sipulit pienemmiksi lohkoiksi. Leikkaa valkosipulit pienemmiksi paloiksi. Kuullota kattilassa voissa kullankeltaisiksi noin 20 minuuttia keskilämmöllä. Lisää joukkoon timjami ja kuullota vielä hetki. Laita sipuli-voiseos tehosekoittimeen. Lisää persiljan ja kirvelin varret. Aja karkeaksi pyreeksi.
- Laita karitsanjauheliha yleiskoneeseen ja sekoita koukulla. Lisää joukkoon sipulipyree, suola, mustapippuri ja lopuksi kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vielä keitetty ohra ja tehosekoittimessa ajettu kaalimuhju (Keitettyjen kaalinlehtien renssaustähteet)
- Kelmuta leikkuulauta. Asettele kaalinlehtiä kelmulle ja täytä lehtiin täytettä noin 50 g / lehti. Rullaa tiiviiksi kääryleeksi uunivuokaan. Täytä vuoka tiiviisti kaalikääryleillä.
- Kypsennys: Täytä vuoassa olevat kääryleet kasvis-kanaliemellä niin että kääryleet peittyy 2/3 osaa. Laita kaalien päälle voisulaa ja reilusti tummaa siirappia mausteeksi. Kypsennä uunissa 160 asteessa noin 40 minuuttia.
- Lisää sen jälkeen joukkoon rosmariinikermaa (kiehautettu kerma 0,5l, jonka joukkoon rosmariininoksia noin 5 kpl.)
- Tiputa lämpö 130 asteeseen ja hauduta kääryleet loppuun noin 20 min niin, että ovat valmiita tarjolle.
Resepti: Sampo Kantele / Ravintola Alexanderplats
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta