Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti
![Copyright: MTV. Photographer: Petra Tuominen. Kaalikääryleet Alexanderplats 3](https://im.mtvuutiset.fi/image/7631706/landscape16_9/1600/900/4409ced951da8f7eb60631925e7cc2d/DS/kaalikaaryleet-alexanderplats-3.jpg)
MTV
Julkaistu
Kaalikääryleet maistuvat suomalaisille vuodesta toiseen. Kokeile kaalikääryleitä helsinkiläisravintolan tapaan! Ravintola Alexanderplatsin täydellisten kaalikääryleiden salaisuus piilee karitsanjauhelihasta valmistetussa mehevän napakassa täytteessä sekä täyteläisessä rosmariinikermassa.
Kaalikääryleet
- 3 kg valkokaalia
Täyte
- 1 kg karitsanjauhelihaa
- 500 g sipulia
- 35 g valkosipulia
- 70 g voita
- 10 oksaa timjamia nypittynä
- 40 g persijlan ja kirvelinvarsia
- 100 g keitettyä, rikotua ohraa
- 100 g keitettyä kaalihakkelusta
- 0,5 l kuohukermaa
- 1,5 rkl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Päälle
- Kasvis-kanalientä
- Voisulaa
- Tummaa siirappia
Rosmariinikerma
- 0,5 l kermaa
- 5 oksaa rosmariinia
Valmistusohje
Kaalikääryleet valmistuvat näin:
- Leikkaa sipulit pienemmiksi lohkoiksi. Leikkaa valkosipulit pienemmiksi paloiksi. Kuullota kattilassa voissa kullankeltaisiksi noin 20 minuuttia keskilämmöllä. Lisää joukkoon timjami ja kuullota vielä hetki. Laita sipuli-voiseos tehosekoittimeen. Lisää persiljan ja kirvelin varret. Aja karkeaksi pyreeksi.
- Laita karitsanjauheliha yleiskoneeseen ja sekoita koukulla. Lisää joukkoon sipulipyree, suola, mustapippuri ja lopuksi kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vielä keitetty ohra ja tehosekoittimessa ajettu kaalimuhju (Keitettyjen kaalinlehtien renssaustähteet)
- Kelmuta leikkuulauta. Asettele kaalinlehtiä kelmulle ja täytä lehtiin täytettä noin 50 g / lehti. Rullaa tiiviiksi kääryleeksi uunivuokaan. Täytä vuoka tiiviisti kaalikääryleillä.
- Kypsennys: Täytä vuoassa olevat kääryleet kasvis-kanaliemellä niin että kääryleet peittyy 2/3 osaa. Laita kaalien päälle voisulaa ja reilusti tummaa siirappia mausteeksi. Kypsennä uunissa 160 asteessa noin 40 minuuttia.
- Lisää sen jälkeen joukkoon rosmariinikermaa (kiehautettu kerma 0,5l, jonka joukkoon rosmariininoksia noin 5 kpl.)
- Tiputa lämpö 130 asteeseen ja hauduta kääryleet loppuun noin 20 min niin, että ovat valmiita tarjolle.
Resepti: Sampo Kantele / Ravintola Alexanderplats
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka