Kaalikääryleet
Sami Garamin tekee maanantaiherkuksi ihanat kaalikääryleet. Perinteinen kotiruoka maistuu erityisesti puolukkasurveen kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 500 g nauta-sikajauhelihaa
- 1 dl ohraryynejä
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- suolaa
- valkopippuria
- 1 kaali (valko-, savoijin- tai kiinankaali)
- 0,5 dl siirappia
- 2 dl puolukkasurvetta
Valmistusohje
Keitä ohraryynit melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja anna niiden jäähtyä.
Yhdistä raaka jauheliha, leikattu sipuli, ohraryynit, kananmuna ja mausteet ja sekoita sileäksi massaksi.
Irrota kaalista lehdet. Leikkaa veitsellä kannan ympärille viiltoja, jolloin lehtien kiinnityskohta katkeaa. Kiehauta tai höyrytä kaalia nopeasti ja poista lehdet kerros kerrokselta.
Kun olet saanut lehdet irti toisistaan, ryöppää tai höyrytä niitä nopeasti, jolloin täyte on helppo kääräistä pehmenneiden kaalinlehtien sisään. Leikkaa paksuin kantaosa pois pienellä viillolla ja aseta kaalinlehden keskiosaan täytettä. Käännä kaalikääryleiksi.
Asettele ne uunipellille ja sivele siirapin ja veden seoksella. Paista puolisen tuntia 200-asteisessa uunissa valellen siirappivedellä pari kertaa paiston aikana. Tarjoa kaalikääryleet puolukkasurveen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti