Kasviskaalikääryleet

Kaalikääryleisiin ei aina tarvitse käyttää lihatäytettä. Tässä vaihtoehdossa on muun muassa herkkuseiniä. Tarjoile lisänä keitettyjä perunoita.

4 annosta

  • 1 kaalinkerä
  • 250 g kokonaista pinaattia
  • 100 g herkkusieniä
  • 3/4 dl korppujauhoja
  • 2 keltuaista
  • 1 dl kahvikermaa
  • 3/4 dl mietoa juustoraastetta
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • 5 dl kasvislientä kuutiosta
  • 1 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua pippuria

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti ja purista siitä mahdollisimman paljon nestettä. Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota.

2. Kiehauta kasvisliemi isossa kattilassa. Leikkaa pois kaalinkerän kova kanta. Laita kaalinkerä kiehuvaan liemeen ja keitä 10 minuuttia. Valuta ryöpätty kaalinkerä lävikössä. Irrota lehdet varovasti ja poista niistä paksuimmat osat.

3. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Sulata 1 rkl voita kattilassa, lisää sienet ja kuullota muutaman minuutin ajan.

4. Sekoita pinaatti ja sienet, korppujauhot, keltuaiset ja juusto. Mausta seos suolalla, vastaraastetulla muskottipähkinällä ja vastajauhetulla pippurilla.

5. Laita runsas ruokalusikallinen pinaattitäytettä jokaiselle kaalinlehdelle. Taita lehdet pieniksi kääryleiksi ja nosta ne liitoskohta edellä pataan. Kaada päälle niin paljon kasvislientä, että kolmasosa kääryleiden korkeudesta jää pinnan yläpuolelle. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 40 minuuttia.

Lisää samankaltaisia reseptejä

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja