Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasviskaalikääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaalikääryleisiin ei aina tarvitse käyttää lihatäytettä. Tässä vaihtoehdossa on muun muassa herkkuseiniä. Tarjoile lisänä keitettyjä perunoita.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 kaalinkerä
  • 250 g kokonaista pinaattia
  • 100 g herkkusieniä
  • 3/4 dl korppujauhoja
  • 2 keltuaista
  • 1 dl kahvikermaa
  • 3/4 dl mietoa juustoraastetta
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • 5 dl kasvislientä kuutiosta
  • 1 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua pippuria

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti ja purista siitä mahdollisimman paljon nestettä. Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota.

2. Kiehauta kasvisliemi isossa kattilassa. Leikkaa pois kaalinkerän kova kanta. Laita kaalinkerä kiehuvaan liemeen ja keitä 10 minuuttia. Valuta ryöpätty kaalinkerä lävikössä. Irrota lehdet varovasti ja poista niistä paksuimmat osat.

3. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Sulata 1 rkl voita kattilassa, lisää sienet ja kuullota muutaman minuutin ajan.

4. Sekoita pinaatti ja sienet, korppujauhot, keltuaiset ja juusto. Mausta seos suolalla, vastaraastetulla muskottipähkinällä ja vastajauhetulla pippurilla.

5. Laita runsas ruokalusikallinen pinaattitäytettä jokaiselle kaalinlehdelle. Taita lehdet pieniksi kääryleiksi ja nosta ne liitoskohta edellä pataan. Kaada päälle niin paljon kasvislientä, että kolmasosa kääryleiden korkeudesta jää pinnan yläpuolelle. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 40 minuuttia.

Lisää aiheesta:

KurpitsarisottoLehtikaaligratiiniLammasta vihannessosekeitossaLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläKaalikääryleet kastikkeellaKaalikääryleet tomaattikastikkeessa
KaalikääryleetSadonkorjuuKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet