Lammaskaalikääryleet
Kesäkaalihan on kaikkein ihaninta ja nopeimmin kypsyvää, myös kaalikääryleissä. Talvikaalistakin tulee hyvää, kunhan sitä jaksaa hauduttaa. Lammasjauheliha sopii kaalikääryleisiin, niin myös nauta- ja sikajauheliha.
Kahdeksalle
- 1 iso keräkaali
- 1 kg lammasjauhelihaa
- 2 munaa
- 1 rkl meiramia
- 2 dl keitettyä riisiä
- 2 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
- 2 rkl siirappia
- 1 lihaliemikuutio
- 1-2 dl vettä
- 2 laakerinlehteä
- 8 kokonaista maustepippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa kaalista kanta pois. Keitä kaalinpäätä sitten vähäsuolaisessa vedessä ja irrota lehdet vähän jäähtyneenä.
2. Sekoita mureketaikina. joka saa olla melko löysää. Nosta jokaiselle kaalinlehdelle noin munan kokoinen nokare täytettä ja kääri paketiksi.
3. Ruskista kääryleitä voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Valuta siirappia ohuena nauhana kääryleiden päälle ja lisää loput ainekset. Keitä hiljaa kannen alla 40-50 minuuttia.
4. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja puolukan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje