Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä auringonkukansiemenpestoa

MTV
Julkaistu 05.11.2025 15:45

MTV LIFESTYLE

Keittiömestari Henri Alénin ideoima annos pop up -ravintolaan onnistuu helposti myös kotikokeilta!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 myskikurpitsa
  • 1 verigreippi
  • 1 burrata-juustoa
  • 4rkl auringonkukansiemeniä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2tl kapriksia
  • mustapippuria ja suolaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Kuori kurpitsa ja halkaise se. Lusikoi siemenkota puhtaaksi ja paloittele isoiksi paloiksi. Mausta palat oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Paahda palat uunissa kypsiksi 200 asteessa noin 25–30 minuutin ajan.
  2. Kuori verigreippi paksusti veitsellä ja leikkaa hedelmäliha segmenteiksi. Purista segmenttien mukaan myös rangasta jäänyt mehu. Lisää mukaan tilkka oliiviöljyä.

Auringonkukansiemenpesto:

  1. Paahda auringonkukansiemenet pannulla kevyesti ja laita syvään astiaan.
  2. Lisää mukaan valkosipuli ja hienonnettu basilika, kaprikset sekä oliiviöljyä niin raaka-aineet lähes peittyvät.
  • Soseuta karkeaksi soseeksi sauvasekoittimen avulla ja mausta kevyesti suolalla.
  • Annoksen kokoaminen:

    1. Asettele kurpitsanpalat ja verigreippisegmentit lautaselle ympyrän muotoon.
    2. Leikkaa burrata puoliksi ja asettele se keskelle.
    3. Pirskota runsaasti päälle auringonkukansiemenpestoa. Koristele annos vielä tuoreilla yrteillä.

    Lisää aiheesta:

    Vähähiilihydraattinen avokadopasta eli kesäkurpitsa-avokadopastaKasvisnyytitFleur de courgetteKylmä savukassler peston keraKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankermaKurpitsa-kastanjapaistosta vuohenjuustolla
    AlkupalaNopeat ja helpotHuomenta SuomiHenri AlénAlkuruoatKasvisruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Alkupala
    • 15:45
      Nopeat ja helpot

      Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä auringonkukansiemenpestoa

    • 15.10.09:44
      Nopeat ja helpot

      Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

    • 03.05.201607:14
      Myllyn Paras

      Salaattiveneet

    • 18.02.201300:00
      Graavilohi

      Graavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksi

    • 18.02.201300:00
      Alkuruoat

      Avokadoperhoset