Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raakapaistetut pihvit ja perunat sekä persiljavoi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 400-500 g naudanjauhelihaa (paistia)
  • 1 suuri sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 1 kg perunoita
  • öljyä paistamiseen
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja valkopippuria

Persiljavoi

  • 80 g voita
  • ½ nippua persiljaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl worchestershire-kastiketta

Valmistusohje

1. Sulata 1/3 voista. Miksaa se ja persilja sileäksi koneella. (Voit hakata persiljan myös käsin ja sekoittaa hyvin voisulaan) Vatkaa loppu huoneenlämpöinen voi seokseen. Mausta suolalla ja worchestershire-kastikkeella. Muotoile persiljavoista pötkö, kääri se tuorekelmuun ja pidä jääkaapissa tarjoiluun asti.

2. Kuori perunat, huuhtele ne kylmässä vedessä ja viipaloi. Kuivaa viipaleet. Paista perunasiivuja öljyssä 15-20 minuuttia. Käytä kahta pannua tai paista erissä, ettei pannulla ole liikaa perunaa yhtäaikaa. Mausta puristetulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.

3. Raasta sipuli hienoksi ja sekoita raaste sekä suola ja pippuri jauhelihaan. Muotoile neljä pihviä. Laita voinokare kuumalle pannulle ja anna ruskistua. Paahda pihvit nopeasti hyvin kuumassa pannussa korkeintaan puoli minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile persiljavoin ja perunoiden kanssa.

Raakalihapihvi vaatii kaikkein hienointa jauhelihaa. Alkuperäisreseptissä raakapihvi raaputetaan itse terävällä veitsellä hienosta naudanfileestä. Jos saat kaupastasi laadukasta, vastajauhettua naudanlihaa, siitäkin tämä ruoka syntyy.

Lisää aiheesta:

Riistapihvit ja piparjuurikastikeJuurespaistos lihapullien keraPossunfileetä ja pikkusipuleita padassaRanskalaiset raakapihvit ja perunatPekonipihvit ja parsakaaligratiiniGretan pihvi
JauhelihapihvitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit
  • 10.03.201607:00
    Semper

    Gluteenittomat jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Broilerijauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalaiset jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera