Riistapihvit ja piparjuurikastike
Tähän ruokaan voit käyttää hirvestä tai muusta riistasta tehtyä jauhelihaa. Sianjauheliha lisänä tekee pihveistä mehukkaampia, koska riistaliha on usein melko rasvatonta. Toki voit tehdä pihvit myös naudanlihasta.
Neljälle
- 700 g riistajauhelihaa
- 100 g sianjauhelihaa
- 2 rkl vettä
- 1 sipuli
- suolaa ja valkopippuria
- 1 l tuoreita kantarelleja
- voita paistamiseen
Piparjuurikastike
- 3 dl kanalientä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl piparjuuriraastetta
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauhelihaan sipuli, vesi, suola ja pippuri ja vaivaa notkeaksi mureketaikinaksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kastele kädet kylmässä vedessä ja muotoile 12 pientä pihviä. Paista pihvit nopeasti voissa pannulla 1 minuutti kummaltakin puolelta. Lado pihvit uunivuokaan ja pane uuniin 15 minuutiksi.
3. Kaada lihaliemi ja kerma kasariin ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on 4 dl. Puhdista kantarellit kunnolla ja pane ne kuivalle paistinpannulle kohtalaiselle lämmölle, kunnes neste on haihtunut. Nosta lämpöä ja lisää voi. Paista sienet kullanruskeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta piparjuuri ja sekoita raaste kastikkeeseen. Tarjoile pihvit kastikkeen ja sienten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti