Riistapihvit ja piparjuurikastike

Tähän ruokaan voit käyttää hirvestä tai muusta riistasta tehtyä jauhelihaa. Sianjauheliha lisänä tekee pihveistä mehukkaampia, koska riistaliha on usein melko rasvatonta. Toki voit tehdä pihvit myös naudanlihasta.

Neljälle

  • 700 g riistajauhelihaa
  • 100 g sianjauhelihaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 sipuli
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • voita paistamiseen

Piparjuurikastike

  • 3 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl piparjuuriraastetta

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauhelihaan sipuli, vesi, suola ja pippuri ja vaivaa notkeaksi mureketaikinaksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kastele kädet kylmässä vedessä ja muotoile 12 pientä pihviä. Paista pihvit nopeasti voissa pannulla 1 minuutti kummaltakin puolelta. Lado pihvit uunivuokaan ja pane uuniin 15 minuutiksi.

3. Kaada lihaliemi ja kerma kasariin ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on 4 dl. Puhdista kantarellit kunnolla ja pane ne kuivalle paistinpannulle kohtalaiselle lämmölle, kunnes neste on haihtunut. Nosta lämpöä ja lisää voi. Paista sienet kullanruskeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta piparjuuri ja sekoita raaste kastikkeeseen. Tarjoile pihvit kastikkeen ja sienten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!