Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riistapihvit ja piparjuurikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 700 g riistajauhelihaa
  • 100 g sianjauhelihaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 sipuli
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • voita paistamiseen

Piparjuurikastike

  • 3 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl piparjuuriraastetta

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauhelihaan sipuli, vesi, suola ja pippuri ja vaivaa notkeaksi mureketaikinaksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kastele kädet kylmässä vedessä ja muotoile 12 pientä pihviä. Paista pihvit nopeasti voissa pannulla 1 minuutti kummaltakin puolelta. Lado pihvit uunivuokaan ja pane uuniin 15 minuutiksi.

3. Kaada lihaliemi ja kerma kasariin ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on 4 dl. Puhdista kantarellit kunnolla ja pane ne kuivalle paistinpannulle kohtalaiselle lämmölle, kunnes neste on haihtunut. Nosta lämpöä ja lisää voi. Paista sienet kullanruskeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta piparjuuri ja sekoita raaste kastikkeeseen. Tarjoile pihvit kastikkeen ja sienten kanssa.

Tähän ruokaan voit käyttää hirvestä tai muusta riistasta tehtyä jauhelihaa. Sianjauheliha lisänä tekee pihveistä mehukkaampia, koska riistaliha on usein melko rasvatonta. Toki voit tehdä pihvit myös naudanlihasta.

Lisää aiheesta:

Pienet lindströminpihvit kermakastikkeessaPannupihvi ja sipuliliemiSienituorejuustolla täytetyt hirvipihvitPekonipihvit ja parsakaaligratiiniPannupihvi kantarellikastikkeen keraRaakapaistetut pihvit ja perunat sekä persiljavoi
RiistapihvitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapihvit
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riistapihvit ja piparjuurikastike

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riistapihvit viherpippurikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Riistakausi

    Sienituorejuustolla täytetyt hirvipihvit

  • 18.02.201300:00
    Riistakausi

    Villit hirvipihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Hirvipihvit punajuurten kera