Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Possunfileetä ja pikkusipuleita padassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 800 g sian sisäfileetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 10 pikkusipulia
  • voita paistamiseen

Currykastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 ½ tl currya
  • 4 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa

Koristeluun

  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori pikkusipulit ja ryöppää ne nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Siisti sisäfilee ja leikkaa se tasakokoisiksi viipaleiksi. Mausta siivut suolalla ja pippurilla. Ruskista palat voissa, samoin pikkusipulit. Siirrä sekä lihat että sipulit pataan.

2. Kuullota currya voissa kasarissa. Ripota vehnäjauho mukaan vähäksi aikaa, nosta kasari liedeltä ja sekoita joukkoon lihaliemi vähän kerrallaan. Nosta takaisin liedelle, lisää kerma ja anna kiehua hiljaa poreillen 5 minuuttia. Hienonna persilja.

3. Kaada kastike lihojen ja sipulien päälle pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ihan hiljaa 15 minuuttia. Sirottele padan pinnalle persiljasilppua tarjolle tuotaessa.

Toisinaan tekee mieli pataruokaa, mutta aika ei oikein riittäisi pitkiin keittoaikoihin. Oikoteitäkin on käytettävissä: osta lihaa, jolla on lyhyt kypsytysaika ja keitä erikseen hyvä kastike, jonka kaadat lihan päälle. Voilà! – pataruoka on valmista hetkessä. Keitetty riisi, pasta tai perunat sopivat oheen maun mukaan.

Lisää aiheesta:

Anjoviksenmakuiset lihakääryleetPannupihvi ja sipuliliemiPossunfilee ja viherpippurikastikeSuikalepihvit kantarellien keraUlkofilee punaviinikastikkeessaSuikaloitu lehtipihvi sinappikastikkeessa
PorsaanfileeKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee