Ranskalaiset raakapihvit ja perunat

Tämän ruoan salaisuus on laadukas naudanliha. Ei pidä myöskään kitsastella vaalean ranskalaisen sinapin käytössä. Ja lihaa kypsennetään sitten vain minuutti puoleltaan!

4 hengelle

  • 400 g hienoa naudanlihaa, esim. sisäpaistia
  • 1 keltasipuli
  • 4 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia (Dijon)
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 3/4 dl persiljaa hienonnettuna
  • 1 kg perunoita
  • öljyä uppopaistamiseen

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi perunat tikuiksi. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuivata keittiöpyyhkeellä ennen paistamista. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 175 asteeseen. Laita perunat kuumaan öljyyn ja paista niitä ensimmäisellä kerralla noin kaksi minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja vaaleankeltaisia. Nosta perunat öljystä reikäkauhalla ja valuta ne lävikössä tai talouspaperin päällä.

2. Kuori ja lohko sipuli. Leikkaa liha paloiksi. Laita liha, sipuli, sinappi ja mausteet monitoimikoneeseen ja jauha pitokatkaisijalla lyhyissä sysäyksissä. Lisää munankeltuaiset, öljy sekä persilja ja jauha hetken aikaa pitokatkaisijalla. Paista pieni nokare ja tarkista mausteet. Muotoile seoksesta pihvejä ja paahda niitä pannulla, parilalla tai grillissä hetki kummaltakin puolelta - korkeintaan minuutti puoleltaan. Nämä pihvit voi tarjota myös kokonaan raakana.

3. Kuumenna öljy uudelleen, nyt 200-asteiseksi, ja keitä perunasuikaleita 1/2-1 minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanvärisiä ja rapeita. Ota perunat öljystä reikäkauhalla, valuta hetki, ripottele niille suolaa ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!