Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

Broilerijauheliha on hyvää ja sitä tekee itsekin helposti monitoimikoneella. Tämä pihvi maistuu rakuunalta ja tarjoillaan maissin ja tuoreen pinaatin sekä kermaisen ruohosipulikastikkeen kanssa.

Neljälle

  • 400 g luutonta broilerinlihaa
  • 2 rkl voisulaa
  • ½ rkl kuivattua rakuunaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 250 g pinaattia
  • 1 dl maissinjyviä

Kastike

  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • 1 nippu ruohosipulia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pidä huoli, että broilerinliha on jääkaappikylmää. Laita paloiteltu liha, suola ja vastajauhettu pippuri monitoimikoneeseen. Jauha liha lyhyillä pitokytkimen painalluksilla. Lisää voisula ja rakuuna. Sekoita jauheliha taas muutamalla painalluksella.

2. Kastike: Kiehauta kerma yhdessä voin kanssa ja keitä kokoon, kunnes kastike on sopivan paksua. Mausta suolalla ja pippurilla. Puhdista pinaatti ja poista paksut lehtiruodit. Valuta maissinjyvät.

3. Muotoile jauhelihasta pihvejä ja paista ne molemmilta puolilta voissa kauniin ruskeiksi ja läpikypsiksi. Silppua ruohosipuli hienoksi ja sekoita kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Aseta pinaatinlehdet ja maissinjyvät lämpimille lautasille ja nosta pihvit niiden päälle. Tarjoile kastike erillään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!