Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 400 g luutonta broilerinlihaa
  • 2 rkl voisulaa
  • ½ rkl kuivattua rakuunaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 250 g pinaattia
  • 1 dl maissinjyviä

Kastike

  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • 1 nippu ruohosipulia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pidä huoli, että broilerinliha on jääkaappikylmää. Laita paloiteltu liha, suola ja vastajauhettu pippuri monitoimikoneeseen. Jauha liha lyhyillä pitokytkimen painalluksilla. Lisää voisula ja rakuuna. Sekoita jauheliha taas muutamalla painalluksella.

2. Kastike: Kiehauta kerma yhdessä voin kanssa ja keitä kokoon, kunnes kastike on sopivan paksua. Mausta suolalla ja pippurilla. Puhdista pinaatti ja poista paksut lehtiruodit. Valuta maissinjyvät.

3. Muotoile jauhelihasta pihvejä ja paista ne molemmilta puolilta voissa kauniin ruskeiksi ja läpikypsiksi. Silppua ruohosipuli hienoksi ja sekoita kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Aseta pinaatinlehdet ja maissinjyvät lämpimille lautasille ja nosta pihvit niiden päälle. Tarjoile kastike erillään.

Lisää aiheesta:

Ankan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessaRanskalaiset jauhelihapihvitUnkarilainen gulassiPorsaanfileetä madeirakastikkeessaValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessäJauhelihapihvit tomaattikastikkeessa
JauhelihapihvitKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Broilerijauheliha on hyvää ja sitä tekee itsekin helposti monitoimikoneella. Tämä pihvi maistuu rakuunalta ja tarjoillaan maissin ja tuoreen pinaatin sekä kermaisen ruohosipulikastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit
  • 10.03.201607:00
    Semper

    Gluteenittomat jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Broilerijauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalaiset jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera