Ranskalaiset jauhelihapihvit

Tämä on kevyt ruoka, jossa on paljon makua tomaatista ja timjamista. Jos sinulla on tuoretta timjamia, käytä sitä kaksinkertainen määrä kuivattuun verrattuna. Pihvit ovat maukkaita myös lampaanjauhelihasta valmistettuina.

Kahdelle

  • 200 g naudanjauhelihaa
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 pieni keltasipuli, raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia

Kastike

  • 1 dl hienonnettua purjoa
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ prk paseerattuja tomaatteja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rapsiöljyä paistamiseen

Lisukkeeksi

  • kauden kasviksia

Valmistusohje

1. Työstä jauheliha ja hienonnetut sienet, sipuli ja mausteet. Koepaista mielellään pala lihataikinaa kokeillaksesi suolaisuutta. Muotoile lihataikinasta neljä pihviä. Paista ne teflonpannussa keskilämmöllä tilkassa rapsiöljyä kunnes ne ovat läpikypsiä ja kauniin värisiä.

2. Paista purjo ja hienonnetut sienet kastikkeeseen tilkassa rapsiöljyä kattilassa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää tomaattipyree, paseeratut tomaatit ja tarvittaessa hieman vettä, niin että saat sopivan paksun kastikkeen. Mausta ja keitä hiljalleen 20 minuuttia.

3. Kaada kastike pihvien päälle, tarjoile vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.