Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalaiset jauhelihapihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kahdelle

  • 200 g naudanjauhelihaa
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 pieni keltasipuli, raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia

Kastike

  • 1 dl hienonnettua purjoa
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ prk paseerattuja tomaatteja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rapsiöljyä paistamiseen

Lisukkeeksi

  • kauden kasviksia

Valmistusohje

1. Työstä jauheliha ja hienonnetut sienet, sipuli ja mausteet. Koepaista mielellään pala lihataikinaa kokeillaksesi suolaisuutta. Muotoile lihataikinasta neljä pihviä. Paista ne teflonpannussa keskilämmöllä tilkassa rapsiöljyä kunnes ne ovat läpikypsiä ja kauniin värisiä.

2. Paista purjo ja hienonnetut sienet kastikkeeseen tilkassa rapsiöljyä kattilassa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää tomaattipyree, paseeratut tomaatit ja tarvittaessa hieman vettä, niin että saat sopivan paksun kastikkeen. Mausta ja keitä hiljalleen 20 minuuttia.

3. Kaada kastike pihvien päälle, tarjoile vihannesten kera.

Tämä on kevyt ruoka, jossa on paljon makua tomaatista ja timjamista. Jos sinulla on tuoretta timjamia, käytä sitä kaksinkertainen määrä kuivattuun verrattuna. Pihvit ovat maukkaita myös lampaanjauhelihasta valmistettuina.

Lisää aiheesta:

Italialainen paistiFetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden keraLampaanlihapullat tomaattikastikkeellaPorsaanfilee viherpippurikastikkeellaPihvejä ja banaaneja papupedilläKevyt picatta tomaattikastikkeen kera
JauhelihapihvitKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit
  • 10.03.201607:00
    Semper

    Gluteenittomat jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Broilerijauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalaiset jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera