Ranskalaiset jauhelihapihvit

Tämä on kevyt ruoka, jossa on paljon makua tomaatista ja timjamista. Jos sinulla on tuoretta timjamia, käytä sitä kaksinkertainen määrä kuivattuun verrattuna. Pihvit ovat maukkaita myös lampaanjauhelihasta valmistettuina.

Kahdelle

  • 200 g naudanjauhelihaa
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 pieni keltasipuli, raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia

Kastike

  • 1 dl hienonnettua purjoa
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ prk paseerattuja tomaatteja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rapsiöljyä paistamiseen

Lisukkeeksi

  • kauden kasviksia

Valmistusohje

1. Työstä jauheliha ja hienonnetut sienet, sipuli ja mausteet. Koepaista mielellään pala lihataikinaa kokeillaksesi suolaisuutta. Muotoile lihataikinasta neljä pihviä. Paista ne teflonpannussa keskilämmöllä tilkassa rapsiöljyä kunnes ne ovat läpikypsiä ja kauniin värisiä.

2. Paista purjo ja hienonnetut sienet kastikkeeseen tilkassa rapsiöljyä kattilassa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää tomaattipyree, paseeratut tomaatit ja tarvittaessa hieman vettä, niin että saat sopivan paksun kastikkeen. Mausta ja keitä hiljalleen 20 minuuttia.

3. Kaada kastike pihvien päälle, tarjoile vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!