Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera

Keitä iso satsi tätä arkiruokaa, koska tästä tulee suosittu suosikki. Muuntele jauhelihan maustamista timjamilla ja parmesaanilla. Jos kyllästyt pastaan, ruoan voi tarjoilla mainiosti myös riisin tai perunoiden kera.

Ainekset

  • Neljälle
  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • 1-2 kananmunaa
  • suolaa, pippuria
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 500 g paseerattuja tomaatteja
  • 1 dl barbequekastiketta/Heinz-chilikastiketta
  • 1 keltasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g fetajuustoa
  • suolaa, pippuria, öljyä

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha, suola, pippuri ja kananmunat notkeaksi taikinaksi.

2. Muotoile taikina pyöreiksi paloiksi, kuutioi juusto ja laita juustopalat jokaisen lihapyörykän keskelle, paista ne voissa tai öljyssä.

3. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli ja paprika sekä kastike. Keitä kokoon miedolla lämmöllä 15 minuuttia. (Ruoka voi olla liedellä pidempäänkin, tai sen voi valmistella tähän asti, jäähdyttää ja myöhemmin vain kuumentaa. Kastikkeesta tulee maukkaampi, jos se saa maustua jonkin aikaa.)

4. Tarjoile tuoreiden nuudeleiden tai tagliatellen sekä parsakaalin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.