Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera
Keitä iso satsi tätä arkiruokaa, koska tästä tulee suosittu suosikki. Muuntele jauhelihan maustamista timjamilla ja parmesaanilla. Jos kyllästyt pastaan, ruoan voi tarjoilla mainiosti myös riisin tai perunoiden kera.
Ainekset
- Neljälle
- 500 g lampaanjauhelihaa
- 1-2 kananmunaa
- suolaa, pippuria
- voita tai öljyä paistamiseen
- 500 g paseerattuja tomaatteja
- 1 dl barbequekastiketta/Heinz-chilikastiketta
- 1 keltasipuli
- 1 punainen paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g fetajuustoa
- suolaa, pippuria, öljyä
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, suola, pippuri ja kananmunat notkeaksi taikinaksi.
2. Muotoile taikina pyöreiksi paloiksi, kuutioi juusto ja laita juustopalat jokaisen lihapyörykän keskelle, paista ne voissa tai öljyssä.
3. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli ja paprika sekä kastike. Keitä kokoon miedolla lämmöllä 15 minuuttia. (Ruoka voi olla liedellä pidempäänkin, tai sen voi valmistella tähän asti, jäähdyttää ja myöhemmin vain kuumentaa. Kastikkeesta tulee maukkaampi, jos se saa maustua jonkin aikaa.)
4. Tarjoile tuoreiden nuudeleiden tai tagliatellen sekä parsakaalin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti