Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juurespaistos lihapullien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g naudan jauhelihaa tai sika-nauta-jauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 paksu viipale vaaleaa leipää
  • 1 dl vettä
  • ½ dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • 1 maustemitta kidesokeria
  • voita paistamiseen

Juurespaistos

  • 4 perunaa
  • 200 g lanttua
  • 200 g juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • oliiviöljyä ja voita

Valmistusohje

1. Lihapullat: Kuori ja paloittele sipuli. Paista sipuli voissa ja anna jäähtyä. Raasta leipä. Laita jauheliha, sipuli, kerma, leipä, vesi, kananmuna, suola, vastajauhettu pippuri ja sokeri kulhoon. Sekoita taikinaksi. Muotoile siitä lihapullia. Paista erissä paistinpannulla voissa kunnes lihapullat ovat läpikypsiä ja kauniin värisiä. Tähän menee 3-4 minuuttia.

2. Juurespaistos: Puhdista, kuori, huuhdo ja suikaloi juurekset. Keitä suikaleita kevyesti suolatussa vedessä, jossa on muutama tippa oliiviöljyä, n. 5 minuuttia. Nosta suikaleet vedestä ja valuta.

3. Kuumenna öljyä ja voita paistinpannussa. Paista juuressuikaleita samalla sekoittaen, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoile lihapullat juuressuikaleiden kera.

Kevyesti keitetyt ja paistetut juuressuikaleet ovat harvinaisen maukas tapa nauttia paljon kuitua ja muuta terveellistä. Kokeile paistosta lihapullien kera. Jos sinulla on kiire, hanki valmiita lihapullia.

Lisää aiheesta:

Lihapullia ja persiljaan puettuja porkkanoitaSienitäytteiset lihakääryleetKreikkalainen moussakaParhaat lihapullatValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessäRaakapaistetut pihvit ja perunat sekä persiljavoi
LihapullatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti