Juurespaistos lihapullien kera
Kevyesti keitetyt ja paistetut juuressuikaleet ovat harvinaisen maukas tapa nauttia paljon kuitua ja muuta terveellistä. Kokeile paistosta lihapullien kera. Jos sinulla on kiire, hanki valmiita lihapullia.
Neljälle
- 500 g naudan jauhelihaa tai sika-nauta-jauhelihaa
- 1 keltasipuli
- 1 paksu viipale vaaleaa leipää
- 1 dl vettä
- ½ dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- 1 maustemitta kidesokeria
- voita paistamiseen
Juurespaistos
- 4 perunaa
- 200 g lanttua
- 200 g juuriselleriä
- 2 porkkanaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- oliiviöljyä ja voita
Valmistusohje
1. Lihapullat: Kuori ja paloittele sipuli. Paista sipuli voissa ja anna jäähtyä. Raasta leipä. Laita jauheliha, sipuli, kerma, leipä, vesi, kananmuna, suola, vastajauhettu pippuri ja sokeri kulhoon. Sekoita taikinaksi. Muotoile siitä lihapullia. Paista erissä paistinpannulla voissa kunnes lihapullat ovat läpikypsiä ja kauniin värisiä. Tähän menee 3-4 minuuttia.
2. Juurespaistos: Puhdista, kuori, huuhdo ja suikaloi juurekset. Keitä suikaleita kevyesti suolatussa vedessä, jossa on muutama tippa oliiviöljyä, n. 5 minuuttia. Nosta suikaleet vedestä ja valuta.
3. Kuumenna öljyä ja voita paistinpannussa. Paista juuressuikaleita samalla sekoittaen, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoile lihapullat juuressuikaleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti