Pekonipihvit ja parsakaaligratiini

Hyvää, mutta helppoa arkiruokaa. Muuntele pihvien täytteitä, ota esimerkiksi tuoreita yrttejä silppuna, murennettua fetajuustoa tai hienonnettua valkosipulia.

Neljälle

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 raaka peruna raastettuna
  • 1 sipuli raastettuna
  • 1 paketti pekonisuikaleita

Gratiini

  • 400 g pakasteparsakaalia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3-4 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl juustoraastetta
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Ota erilleen 1/3 pekonista ja paista ne kevyesti. Sekoita loput pekonista ja muut ainekset jauhelihaan sileäksi mureketaikinaksi. Muotoile pihvejä ja paista ne hitaasti kypsiksi voissa pannulla.

2 Kuumenna uuni 250 asteeseen. Keitä parsakaalit melkein pehmeiksi suolavedessä kannen alla. Sulata voita toisessa kasarissa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauho ja anna turvota muutama minuutti. Lisää maito, anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota kasari liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Laita valutetut parsakaalit uunivuokaan, kaada kastike päälle ja gratinoi uunissa noin 5 minuuttia. Aseta pihvit gratiinin päälle, ripottele paistetut pekonisuikaleet pihveille ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.