Pekonipihvit ja parsakaaligratiini
Hyvää, mutta helppoa arkiruokaa. Muuntele pihvien täytteitä, ota esimerkiksi tuoreita yrttejä silppuna, murennettua fetajuustoa tai hienonnettua valkosipulia.
Neljälle
- 500 g sikanautajauhelihaa
- 1 muna
- suolaa ja pippuria
- 1 raaka peruna raastettuna
- 1 sipuli raastettuna
- 1 paketti pekonisuikaleita
Gratiini
- 400 g pakasteparsakaalia
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3-4 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 2 dl juustoraastetta
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Ota erilleen 1/3 pekonista ja paista ne kevyesti. Sekoita loput pekonista ja muut ainekset jauhelihaan sileäksi mureketaikinaksi. Muotoile pihvejä ja paista ne hitaasti kypsiksi voissa pannulla.
2 Kuumenna uuni 250 asteeseen. Keitä parsakaalit melkein pehmeiksi suolavedessä kannen alla. Sulata voita toisessa kasarissa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauho ja anna turvota muutama minuutti. Lisää maito, anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota kasari liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste.
3. Laita valutetut parsakaalit uunivuokaan, kaada kastike päälle ja gratinoi uunissa noin 5 minuuttia. Aseta pihvit gratiinin päälle, ripottele paistetut pekonisuikaleet pihveille ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti