Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman toinen jakso vie Japaniin. Kokki Risto Mikkola antaa ohjeen maki-sushimunakasrulliin.
- Annosmäärä: 4
Munakas
- 4 kpl kanamunia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
Tonnikalamajoneesi
- 2 prk / 52 g tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
- 50 g majoneesi
- 1 rkl wasabia
Pikamajoneesi
- 1 kpl kanamuna
- 2 tl dijonsinappia
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 tl pöytäsuolaa
- 1 tl sokeria
- 4 dl rypsiöljyä
Kasviswok-täyte
- 1pss / 500g wokkivihanneksia
- 1 pss fajitas-mausteseosta
- 0,5 dl rypsiöljyä
Munakas-rullat
- 1 tuubi wasabia
- 8 dl sushiriisiä, kypsää
- 2 kpl kalanugetit
- 2 dl valmistamaasi tonnikalamajoneesia
- 2 kpl kalafileitä
- 200 g wokkipakastevihanneksia, kypsänä
- 2 rkl seesaminsiemen, musta
- 2 rkl seesaminsiemen, vaalea
Sushisoija
- 1 dl soijakastiketta
- 1 dl mirini riivisiiniä
- 0,5 dl sokeria
Valmistusohje
- Aloita sekoittamalla sushisoija-ainekset kulhossa. Jätä maustumaan.
- Seuraavaksi valmista pikamajoneesi. Mittaa ainekset korkeaan ja kapeaan sekoitusastiaan. Riko päälle kananmuna. Paina sauvasekoitin astian pohjalle siten, että keltuainen jää terän alle.
- Anna sauvasekoittimen käydä nostamalla sitä ylös rauhallisesti, kunnes majoneesi on paksua ja kiiltävää. Käytä valmistamaasi majoneesia tonnikalamajoneesin valmistukseen.
- Tonnikalamajoneesi valmistuu sekoittamalla pikamajoneesi, tonnikala ja ruokalusikallinen valmista wasabia keskenään. Aseta valmis tonnikalamajoneesi nyt maustumaan.
- Valmista sitten paistetut munakkaat sekoittamalla kanamunat hyvin kulhossa. Lisää kulhoon munakkaan muut raaka-aineet: soijakastike, riisiviinietikka, sokeri ja rypsiöljy. Sekoita ainekset hyvin.
- Paista paistinpannulla keskilämmöllä valmiiksi ohut munakas.
- Seuraavaksi kypsennä wokkipakastevihannekset rypsiöjyssä. Mausta wokki fajitas-mausteseoksella.
- Seuraavaksi kypsennä kalanugetit ja kalafileet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike