Kermainen uunikirjolohi
Kirjolohta ja taimenta viljellään nykyisin runsaasti Pohjoismaissa, mutta Lapissa niitä voi saada ihan villeinäkin itse pyytämällä. Tämä resepti tulee Pohjois-Ruotsista, Norrlannista, mutta voisi yhtä hyvin olla Suomen puolelta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annoskokoista kirjolohta tai taimenta
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl voita
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 dl kahvikermaa
- 2 tomaattia
- 1/3 kurkkua
- 1 nippu tilliä
- 1 nippu ruohosipulia
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kalttaa tomaatit, puolita ne, koverra pois siemenet ja kuutioi malto. Kuori ja leikkaa kurkku ohuiksi parin sentin pituisiksi tikuiksi. Ota erilleen muutama tillintupsu koristeeksi ja silppua loput tillit sekä ruohosipulit.
2. Hiero kalat suolalla ja pippurilla ja kääntele ne vehnäjauhossa. Ruskista kalat nopeasti molemmin puolin voissa paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehu.
3. Kuumenna kerma kattilassa miedolla lämmöllä ja keitä hiljaa tomaatti-, kurkku-, tilli- ja ruohosipulisilppuja kermassa. Kaada kerma-vihannesseos kalojen päälle ja pane vuoka uuniin 15 minuutiksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa koristeltuna tillitupsuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan