Uunilohi ja vihreä kastike

Yksinkertainen ja hyvä juhlaruoka, joka toki kelpaa arkenakin.

4-6 hengelle

  • 1 kg lohen puolikkaasta
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 3 salottisipulia silputtuna
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4-6 valkopippuria rouheena
  • sitruunamehua
  • ½ kalaliemikuutio
  • 200 g voita
  • ½ dl persiljasilppua
  • ½ dl tillisilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Laita uunivuokaan. Voitele leivinpaperi ja pane voideltu puoli tiiviisti kalan ylle. Paista kala kypsäksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

2. Paista sipulisilppu kiiltäväksi 1 rkl:ssa voita kasarissa. Lisää viini, pippuri, murennettu liemikuutio ja vähän sitruunamehua. Keitä kokoon puoleen alkuperäisestä.

3. Nosta kastike liedeltä ja vatkaa siihen voi pieninä nokareina. Sekoita joukkoon yrttisilppu, mausta ja kaada kastike hieman jäähtyneen kalan päälle. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!