Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 31.08.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Kotikeittiömestareiden kolmas jakso suuntaa Espanjaan. Kokki Teresa Välimäki loihtii peruna-ruusukaalimunakasta rapean kalan kera.

  • Annosmäärä: 4

Peruna-ruusukaalimunakas

  • 600 g keitettyjä perunoita
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pss/ 550 g pakasteruusukaalia
  • 6 kpl kananmunaa
  • 1 dl maitoa, kermaa tai vettä
  • 0,5 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
  • 100 g fetajuustoa
  • kourallinen rucolaa

Kala

  • 1 pkt/ 240 g kalafileet
  • 0,5 kpl sitruunan mehu

Kastike

  • 1 prk ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 1 tl kuivattua ruohosipulia
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 0,5 sitruunan mehu
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

  1. Viipaloi perunat, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. 
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista perunaviipaleisiin väriä. Lisää sipulit ja paista vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi ruusukaalit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kaada seos uunivuokaan.
  4. Vispilöi kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää neste ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan peruna-ruusukaaliseoksen päälle.
  5. Murenna pinnalle fetajuusto ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 
  6. Viimeistele munakas rucolalla, kun otat sen uunista.
  7. Kypsennä kala paistinpannulla tai uunissa.
  8. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  9. Tarjoa uunimunakas paistetun kalan ja kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaanHärkismoussakaShakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaParas perunasalaatti vapuksiKylmäsavulohilaatikko ja inkivääri-hölskykurkut
MunakasKalaruokaKotikeittiömestaritPääruoat

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas