Suikalepihvit kantarellien kera
Maukas ja kermainen ruoka, joka sitä paitsi valmistuu nopeasti. Keitetty riisi, perunat tai pasta, kaikki sopivat lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g naudan ulkofileetä
- 200 g tuoreita kantarelleja
- 1 sipuli
- voita paistamiseen
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl maitoa
- 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
- suolaa ja valkopippuria
Koristeluun
- muutama tuore basilikanlehti
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa liha suikaleiksi, perkaa sienet ja leikkaa pienemmäksi. Paista sipuli, lihasuikaleet ja sienet jokainen erikseen voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Siirrä sipulisilppu pataan, ripottele päälle jauhoa ja sekoita. Laita pata kuumalle liedelle ja lisää koko ajan sekoittaen maitoa vähän kerrallaan, sitten ranskankermaa. Lisää sienet joukkoon ja anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Suikaloi basilikanlehdet. Nosta kuumat pihvisuikaleet lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada muhennos niiden päälle. Koristele basilikasuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan