Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peppen lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jokaisella italialaisella keittiöllä ja äidillä on oma versionsa tästä klassikkoreseptistä.

6-8 hengelle

  • 1/2 kuppia pinjansiemeniä
  • 1/2 kuppia rusinoita
  • 500g naudanlihaa
  • 500g sianlihaa
  • nippu italialaista persiljaa, hyvin silputtuna
  • 4 basilikanlehteä, hyvin silputtuna
  • 2 munaa
  • 80g italialaista leipää, kannikka poistettuna
  • 1 kuppi maitoa
  • 1 kuppi raastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • 1/2 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 1 pieni sipuli, pilkottuna
  • 4 kuppia tomaattisosetta
  • 1 kuppi viiniä

Valmistusohje

Davidistä on hauska tehdä lihapullia oman äidin tapaan. Se tarkoittaa, että jauhelihaan lisätään rusinoita ja pinjansiemeniä.

Tee näin:

- Sekoita kulhossa jauhelihat, rusinat, siemenet, persilja, basilika, parmesaanijuusto, suola ja pippuri.

- Imeytä kupillinen maitoa leipään ja poista yli jäänyt maito puristamalla leipää käsin.

- Riko leipä pieniksi palasiksi kulhoon.

- Lisää munat ja sekoita kunnes ainekset ovat sekoittuneet yhteinäisiksi

- Pyöritä taikunasta golfpallon kokoisia palloja.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa paistinpannussa ja paista sipuleita kunnes ne kuullottuvat.

- Lisää punaviini ja tomaattisose ja kiehauta seos.

- Lisää lihapullat pannulle ja annan paistua keskilämmöllä 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Friteeratut lammaspullatPapu-pastakeittoMurekevihanneksetLihapata monelleTonyn pihviliharullatKatalonialainen lammaspata
LihapullatUusivuosiGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti