Friteeratut lammaspullat
Nämä friteeratut lammaspullat ovat erilainen ja erittäin herkullinen ruoka. Resepti on kotoisin Burkina Fasosta Länsi-Afrikasta. Tarjoile lihapullat naposteltavana tai seisovassa pöydässä kylmän dippikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 400 g keitettyä, luutonta lampaanlihaa
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl maapähkinäöljyä
- ½ tl jauhettua kanelia
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl jauhettua korianteria
- 1 tl hienonnettua punaista chiliä
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl korppujauhoja
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista öljyssä matalalla lämmöllä. Lisää kaneli, inkivääri, korianteri ja chili. Paloittele liha ja sekoita sipuli-mausteseoksen kanssa.
2. Jauha liha lihamyllyssä tai tehosekoittimessa. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä, tasaisia lihapullia ja kierittele ne korppujauhoissa. Laita pullat vadille ja anna niiden levätä jääkaapissa 1 tunti.
3. Kuumenna 2 cm öljyä paistinpannussa kunnes se sihisee, kun öljyyn tiputtaa maustesiemenen. Friteeraa lihapullia 3-4 minuuttia ja valuta talouspaperilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti