Friteeratut lammaspullat

Nämä friteeratut lammaspullat ovat erilainen ja erittäin herkullinen ruoka. Resepti on kotoisin Burkina Fasosta Länsi-Afrikasta. Tarjoile lihapullat naposteltavana tai seisovassa pöydässä kylmän dippikastikkeen kera.

Neljälle

  • 400 g keitettyä, luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • 1 tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista öljyssä matalalla lämmöllä. Lisää kaneli, inkivääri, korianteri ja chili. Paloittele liha ja sekoita sipuli-mausteseoksen kanssa.

2. Jauha liha lihamyllyssä tai tehosekoittimessa. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä, tasaisia lihapullia ja kierittele ne korppujauhoissa. Laita pullat vadille ja anna niiden levätä jääkaapissa 1 tunti.

3. Kuumenna 2 cm öljyä paistinpannussa kunnes se sihisee, kun öljyyn tiputtaa maustesiemenen. Friteeraa lihapullia 3-4 minuuttia ja valuta talouspaperilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!