Friteeratut lammaspullat

Nämä friteeratut lammaspullat ovat erilainen ja erittäin herkullinen ruoka. Resepti on kotoisin Burkina Fasosta Länsi-Afrikasta. Tarjoile lihapullat naposteltavana tai seisovassa pöydässä kylmän dippikastikkeen kera.

Neljälle

  • 400 g keitettyä, luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • 1 tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista öljyssä matalalla lämmöllä. Lisää kaneli, inkivääri, korianteri ja chili. Paloittele liha ja sekoita sipuli-mausteseoksen kanssa.

2. Jauha liha lihamyllyssä tai tehosekoittimessa. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä, tasaisia lihapullia ja kierittele ne korppujauhoissa. Laita pullat vadille ja anna niiden levätä jääkaapissa 1 tunti.

3. Kuumenna 2 cm öljyä paistinpannussa kunnes se sihisee, kun öljyyn tiputtaa maustesiemenen. Friteeraa lihapullia 3-4 minuuttia ja valuta talouspaperilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.