Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut lammaspullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 400 g keitettyä, luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • 1 tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista öljyssä matalalla lämmöllä. Lisää kaneli, inkivääri, korianteri ja chili. Paloittele liha ja sekoita sipuli-mausteseoksen kanssa.

2. Jauha liha lihamyllyssä tai tehosekoittimessa. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä, tasaisia lihapullia ja kierittele ne korppujauhoissa. Laita pullat vadille ja anna niiden levätä jääkaapissa 1 tunti.

3. Kuumenna 2 cm öljyä paistinpannussa kunnes se sihisee, kun öljyyn tiputtaa maustesiemenen. Friteeraa lihapullia 3-4 minuuttia ja valuta talouspaperilla.

Nämä friteeratut lammaspullat ovat erilainen ja erittäin herkullinen ruoka. Resepti on kotoisin Burkina Fasosta Länsi-Afrikasta. Tarjoile lihapullat naposteltavana tai seisovassa pöydässä kylmän dippikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Mantelinen broileripataKikherneitä ja keitettyjä muniaLammasta valkosipulin, inkiväärin ja tomaatin keraPunainen lammas- tai nautacurryValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessäMunat kookoskastikkeessa
LammaslihapullatAlkuruoatLaktoositonLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Friteeratut lammaspullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennos

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lampaanlihapullat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammaspullia, polentaa ja gremolataa