Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Murekevihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nizzassa sinulle saatetaan tarjoilla ”farcis nicoise”, murekevihanneksia. Tämä ruokalaji on saanut inspiraationsa provencelaisesta keittiöstä.

Neljälle

  • 4 tomaattia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4 pientä hopeasipulia
  • 200 g sianjauhelihaa
  • 200 g naudanjauhelihaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl keitettyä riisiä
  • ½ nippu persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 30 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa jokaisesta tomaatista ”hattu” pois. Paloittele kesäkurpitsa neljäksi ”tukiksi”. Kuori hopeasipulit. Ryöppää kesäkurpitsaa ja sipuleita 5 minuuttia kiehuvassa vedessä. Voitele uuninkestävä vuoka. Hienonna persilja.

2. Paista jauhelihat öljyssä muruiseksi massaksi. Riko mukaan munat ja lisää riisi, persilja, puristettu valkosipuli, korppujauhot, suola ja pippuri.

3. Laita tomaatit, kesäkurpitsat ja sipuli vuokaan. Täytä vihannekset jauhelihaseoksella. Höylää päälle hieman voita juustohöylällä. Kypsennä uunissa n. 40 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja jauhelihaseos on kauniin väristä.

Lisää aiheesta:

Friteeratut lammaspullatChilipippuriperunat juuston keraKääryleet tomaattikastikkeessaLammsmäcka paprikakastikkeessaPunainen lammas- tai nautacurryPasta alla Siciliana
LihamurekePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke
  • 23.09.201916:00
    Nopeat ja helpot

    Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Skottilaiset munat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-broilerimureke

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mureke

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauhelihamureke