Suosittelemme juuri nyt: Nopeat ja helpot Kasvisruoka Hellapoliisi Gluteeniton Keitot Makeat leivonnaiset riista
Makuja
1.1.2019
Uusivuosi Pikaruoka
Deliveroo-ruokalähetyspalvelu perusti uupuneita uudenvuodenjuhlijoita varten ROOcovery-päivystysnumeron, johon soittamalla voi tienata ruokarahaa.
31.12.2018
Uusivuosi Pekoni
Pekoniin käärityt taatelit syntyvät käden käänteessä.
Uusivuosi Uusivuosi
Usean suomalaisen uudenvuoden tarjoiltaviin kuuluu olennaisesti nakit sekä perunasalaatti. Vaikka nakkien valmistusprosessi on simppeli, siinäkin voi helposti epäonnistua.
1.1.2018
Uusivuosi Joulu
Jos runsas alkoholin litkiminen kyllästyttää tai tipaton tammikuu kutsuu, voi jämäviinat käyttää myös ruoanlaitossa. Loppuvuoden juhlien jälkeen pöydillä saattaa lojua puoliksi juotuja viinaksia. Viemäriin tai kurkkuun kumoamisen sijaan juomatta jääneet alkoholit voi hyödyntää keittiössä, jossa ne räjäyttävät aivosolujen sijaan makuhermot.
30.12.2017
Uusivuosi Peruna
Perunasalaatti ja nakit vakiinnuttivat asemansa uudenvuoden ja vapun juhlinnassa lehdistön ansiosta. Helpot ja tasa-arvoiset ruoat sopivat mainiosti rentoihin juhliin, joissa pääpaino on tapahtumassa itsessään. Perunasalaatti ja nakit kuuluvat olennaisesti monen suomalaisen uudenvuoden juhlintaan. Perinne on verrattain nuori, vaikka molemmilla
27.12.2017
Uusivuosi Viinit
Makuja.fi laittoi vuodenvaihteen juhlien kunniaksi edulliset kuohuviinit paremmuusjärjestykseen! Uuden vuoden vaihtuessa siemaillaan perinteisesti kuohuviiniä. Koska vaihtoehtoja on kuohuviinien saralla tarjolla valtavasti, Makuja.fi maistatti kymmenellä sokkotestaajalla kuusi alle 12 euron kuohujuomaa. Makutestissä selvisi, että
Reseptit
19.12.2019
Uusivuosi Graavikala
Mäti-punasipulivaahdon resepti on Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014). Mäti-punasipulivaahto valmistuu näin: Annoksia: 4-6 Valuta mäti siivilässä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää smetana hyvin sekoittaen. Lisää kerma-smetanavaahdon joukkoon loput ainekset ja sekoita. Koristele ruohosipulilla ja tarjoa ohuiden
15.12.2017
Uusivuosi Hellapoliisi
Kylmäsavulohi-krustadit ovat tyylikästä pikkupurtavaa. Valmista pieniin tai suuriin illanistujaisiin. Täytteen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laittaa kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Pursota täyte krustadeihin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta krustadit pysyvät rapeina. Laita krustadit tarjoiluvadille. Lusikoi tuorejuusto
14.1.2016
Uusivuosi Pannacotta
14.1.2016. Kokeile Hanna Leinosen hurmaavaa timjamipannacottaa, jonka kylkeen valmistetaan mustikkasorbettia ja timjamimarenkeja! Timjami-jogurttipannacotta: Kiehauta kerma, sokeri ja timjami. Anna maustua hetken aikaa. Siivilöi seos ja lisää liotetut liivatteet. Lisää jogurtti ja sekoita hyvin. Kaada muotteihin ja anna hyytyä jääkaapissa.
7.1.2016
Uusivuosi Poronpaisti
8.1.2016. Tämä villiporotartar on Sasu Laukkosen kunnianosoitus Suomelle ruoka-annoksen muodossa. Tee ensin punasipulipikkelssi: 1. Kiehuta kattilassa muut paitsi sipuli ja kaada kiehuvana sipulien päälle. 2. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä peitettynä jääkaappiin 3. Jäähtyneenä valmis käytettäväksi. Tee majoneesi: 1. Vatkaa
11.12.2015
Uusivuosi Juustopiirakka
11.12.2015 Vuohenjuustopiiras on tyylikäs tarjottava kaikkina vuodenaikoina. Mukavasti mausteinen piiras sopii mainiosti illanistujaistarjottavaksi. Nypi voi tai margariini, suola ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasainen. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun
9.12.2015
Uusivuosi Makeiset
9.12.2015 Hellapoliisin kermanekut ovat ihania makeisia, jotka ovat rakenteeltaan haukattavan pehmoisia. Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia usein sekoitellen. Käytä sokerimittaria seoksen lämpötilan mittaukseen. Kun seos on 127 asteista, se on valmis. Anna seoksen jäähtyä hetki. Leikkaa leivinpaperista
Uusivuosi Kuivakakku
4.12.2015. Myllyn Parhaan Arja kokkaa tällä viikolla MTV:n Huomenta Suomessa joulunaikaan sopivia herkkuja. Taatelikakku on maistuva kuivakakku ja suosittu varsinkin joulun aikaan, mutta toki herkullista ja säilyvää nautittavaa pitkin talvea. Tässä taatelikakku on tehty hieman modernimpaan tapaan käyttäen taikinaan ranskankermaa. Taatelikakusta saa herkullisen muodikkaan naked caken eli ”alastonkakun” täyttämällä sen. Ennen täyttöä kuivakakkukerrokset kannatta kostuttaa hyvin kahvilla tai vaihtoehtoisesti mieleiseksi maustetulla kahvilla.
Uusivuosi Suolaiset leivokset
3.12.2015. Arja kokkaa tällä viikolla MTV:n Huomenta Suomessa joulunaikaan sopivia herkkuja. Nämä voitaikinaruusut syntyvät helposti pakastetaikinasta. Porosalami on mainio maun antaja voitaikinaruusuille, mutta toki myös muut salamit sopivat. Esimerkiksi pepperoni-salami antaa hyvin makua miedolle voitaikinaleivonnaiselle. Suolaiset ruusut ovat kätevää tarjottavaa kahvipöytään tai illanistujaisiin, vaikkapa pikkujouluihin, itsenäisyyspäivään tai uudenvuodenjuhliin.
Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja