Papu-pastakeitto
Onko kenelläkään koskaan päiviä, jolloin haluaisi tehdä vain jotain hellää ja helppoa?
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 2 kuppia tarhapapuja
- 85g italialaista pekonia (pancetta)
- 200g spaghettia
- 1 pieni selleri, hyvin pilkottuna
- 1 pieni porkkana, hyvin pilkottuna
- 1 punasipuli, hyvin pilkottuna
- 2 valkosipulinkynttä, hyvin pilkottuna
- 3 tuoretta salvianlehteä
- tuore rosmariininoksa
- tuoretta persiljaa, hyvin pilkottuna
- 4 1/4 kuppia vettä
- 1/2 raastettua parmesaanijuustoa
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä, myös pirskottamiseen
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Pavut, multaista aromia henkivä salvia ja voimakas rosmariini antavat siihen oivan mahdollisuuden, sillä ne taikovat ateriasta maukkaan ja täyttävän. Toscanalaiset rakastavat papujaan.
- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa paistinpannussa ja paista valkosipulia, sipulia, porkkanoita, selleriä ja pancettaa viiden minuutin ajan. Lisää tuore salvia ja rosmariini ja anna oliiviöljyn imeä yrttien maut.
- Lisää pavut ja paista muutaman minuutin ajan. Muussaa haarukan toisella puolella 1/4 pavuista ja lisää kupillinen vettä.
- Riko keittämätön spaghetti käsin kolmeen osaan ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita minuutin ajan.
- Lisää jäljelle jäänyt vesi ja kiehauta. Keitä viidentoista minuutin ajan ja annan veden hautua, kunnes se paksuuntuu.
- Annan hautua levyn ulkopuolella 10 minuutin ajan. Lisää vastaraastettu parmesaani ja viimeistele lumous pirskottamalla sen päälle neitsytoliiviöljyä.
Tarjoile lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan