Papu-pastakeitto

Onko kenelläkään koskaan päiviä, jolloin haluaisi tehdä vain jotain hellää ja helppoa?

4 hengelle

  • 2 kuppia tarhapapuja
  • 85g italialaista pekonia (pancetta)
  • 200g spaghettia
  • 1 pieni selleri, hyvin pilkottuna
  • 1 pieni porkkana, hyvin pilkottuna
  • 1 punasipuli, hyvin pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hyvin pilkottuna
  • 3 tuoretta salvianlehteä
  • tuore rosmariininoksa
  • tuoretta persiljaa, hyvin pilkottuna
  • 4 1/4 kuppia vettä
  • 1/2 raastettua parmesaanijuustoa
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä, myös pirskottamiseen
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Pavut, multaista aromia henkivä salvia ja voimakas rosmariini antavat siihen oivan mahdollisuuden, sillä ne taikovat ateriasta maukkaan ja täyttävän. Toscanalaiset rakastavat papujaan.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa paistinpannussa ja paista valkosipulia, sipulia, porkkanoita, selleriä ja pancettaa viiden minuutin ajan. Lisää tuore salvia ja rosmariini ja anna oliiviöljyn imeä yrttien maut.

- Lisää pavut ja paista muutaman minuutin ajan. Muussaa haarukan toisella puolella 1/4 pavuista ja lisää kupillinen vettä.

- Riko keittämätön spaghetti käsin kolmeen osaan ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita minuutin ajan.

- Lisää jäljelle jäänyt vesi ja kiehauta. Keitä viidentoista minuutin ajan ja annan veden hautua, kunnes se paksuuntuu.

- Annan hautua levyn ulkopuolella 10 minuutin ajan. Lisää vastaraastettu parmesaani ja viimeistele lumous pirskottamalla sen päälle neitsytoliiviöljyä.

Tarjoile lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat