Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Papu-pastakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Onko kenelläkään koskaan päiviä, jolloin haluaisi tehdä vain jotain hellää ja helppoa?

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 hengelle

  • 2 kuppia tarhapapuja
  • 85g italialaista pekonia (pancetta)
  • 200g spaghettia
  • 1 pieni selleri, hyvin pilkottuna
  • 1 pieni porkkana, hyvin pilkottuna
  • 1 punasipuli, hyvin pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hyvin pilkottuna
  • 3 tuoretta salvianlehteä
  • tuore rosmariininoksa
  • tuoretta persiljaa, hyvin pilkottuna
  • 4 1/4 kuppia vettä
  • 1/2 raastettua parmesaanijuustoa
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä, myös pirskottamiseen
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Pavut, multaista aromia henkivä salvia ja voimakas rosmariini antavat siihen oivan mahdollisuuden, sillä ne taikovat ateriasta maukkaan ja täyttävän. Toscanalaiset rakastavat papujaan.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa paistinpannussa ja paista valkosipulia, sipulia, porkkanoita, selleriä ja pancettaa viiden minuutin ajan. Lisää tuore salvia ja rosmariini ja anna oliiviöljyn imeä yrttien maut.

- Lisää pavut ja paista muutaman minuutin ajan. Muussaa haarukan toisella puolella 1/4 pavuista ja lisää kupillinen vettä.

- Riko keittämätön spaghetti käsin kolmeen osaan ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita minuutin ajan.

- Lisää jäljelle jäänyt vesi ja kiehauta. Keitä viidentoista minuutin ajan ja annan veden hautua, kunnes se paksuuntuu.

- Annan hautua levyn ulkopuolella 10 minuutin ajan. Lisää vastaraastettu parmesaani ja viimeistele lumous pirskottamalla sen päälle neitsytoliiviöljyä.

Tarjoile lämpimänä.

Lisää aiheesta:

KastanjakeittoKanaa kurpitsan ja gorgonzolajuuston keraJuopunut spaghettiMustasilmäpapuja sienten keraPeppen lihapullatLinssicurrya ja pinaattia
PapukeittoKasvisruokaGoGreenPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Papukeitto
  • 04.10.202407:44
    Pavut

    Meksikolainen papukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Valkopapukeittoa ja basilikaa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Punainen papukeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Härkäpapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Musta papukeitto Kuubasta