Katalonialainen lammaspata
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654664/landscape16_9/515/290/36367879f5672fae222ffb7588621b38/fX/871456-1904.jpg)
Espanjalainen paella on varmasti yksi maailman tunnetuimmista riisiruoista. Siitä on olemassa loputtomasti erilaisia muunnoksia, joissa käytetään broileria, lammasta, kania, muuta riistaa tai erilaisia äyriäisiä. Tämä pataruoka on läheistä sukua paellalla, mutta vaivattomampi valmistaa. Raikas salaatti täydentää aterian.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600-800 g luutonta lampaanlihaa
- 2 sipulia
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 250 g pakasteherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pkt sahramia
- ½ tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 6 dl kanalientä
- 4 dl riisiä
- voita tai margariinia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa liha sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele tomaatit, säästä liemi. Ruskista lihakuutiot kahdessa erässä ja siirrä hetkeksi sivuun.
2. Sulata paksupohjaisessa padassa ruokalusikallinen voita. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota pari minuuttia, älä ruskista. Lisää tomaatit liemineen, timjami, laakerinlehti, sahrami sekä suola ja pippuri.
3. Lisää pataan lihat ja kanaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla tunnin ajan. Sekoita joukkoon riisi ja jätä pata hautumaan miedolle lämmölle vielä 20 minuutiksi. Lisää pataan tarvittaessa kanalientä tai vettä. Kun valmistusaikaa on jäljellä 5 minuuttia, lisää herneet. Tarjoa suoraan padasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka