Katalonialainen lammaspata
Espanjalainen paella on varmasti yksi maailman tunnetuimmista riisiruoista. Siitä on olemassa loputtomasti erilaisia muunnoksia, joissa käytetään broileria, lammasta, kania, muuta riistaa tai erilaisia äyriäisiä. Tämä pataruoka on läheistä sukua paellalla, mutta vaivattomampi valmistaa. Raikas salaatti täydentää aterian.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600-800 g luutonta lampaanlihaa
- 2 sipulia
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 250 g pakasteherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pkt sahramia
- ½ tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 6 dl kanalientä
- 4 dl riisiä
- voita tai margariinia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa liha sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele tomaatit, säästä liemi. Ruskista lihakuutiot kahdessa erässä ja siirrä hetkeksi sivuun.
2. Sulata paksupohjaisessa padassa ruokalusikallinen voita. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota pari minuuttia, älä ruskista. Lisää tomaatit liemineen, timjami, laakerinlehti, sahrami sekä suola ja pippuri.
3. Lisää pataan lihat ja kanaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla tunnin ajan. Sekoita joukkoon riisi ja jätä pata hautumaan miedolle lämmölle vielä 20 minuutiksi. Lisää pataan tarvittaessa kanalientä tai vettä. Kun valmistusaikaa on jäljellä 5 minuuttia, lisää herneet. Tarjoa suoraan padasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan