Lihapata monelle
Tästä padasta riittää 10:lle ruokailijalle. Pata valmistellaan päivää ennen syömistä, jotta maut pääsevät oikeuksiinsa. Itse ateriointipäivänä sinun tarvitsee tehdä vain todella vähän keittiössä – siksi tämä on täydellistä tarjoiluruokaa!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Kymmenelle
PÄIVÄ 1
- 1 kg naudan etuselkää
- 2 rkl neutraalia öljyä paistamiseen
- 3 keltasipulia
- 5 dl lihalientä (kuutiosta)
- 3 dl punaviiniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 prk tomaattimurskaa (à 400 g)
- ½ dl tomaattipyreetä
- 2 tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 2 porkkanaa
PÄIVÄ 2
- 500 g herkkusieniä
- 2 eriväristä paprikaa
- hienonnettua persiljaa
- 10 annosta riisiä
Valmistusohje
1. Päivä 1: Paloittele liha 2x2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista ne erissä öljyssä paistinpannussa, laita lihat suureen pataan. Kuori ja viipaloi sipuli, paista pehmeäksi öljyssä ja lisää pataan. Kuori ja viipaloi valkosipuli, lisää pataan. Kaada mukaan liemi, viini ja tomaattimurska, lisää tomaattipyree ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen kannen alla n. 2 tuntia.
2. Kuori ja paloittele porkkanat. Anna porkkanoiden kiehua padan mukana viimeinen puoli tuntia. Jäähdytä pata ja säilytä kylmässä seuraavaan päivään.
3. Päivä 2: Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita samalla pata lämpenemään miedolla lämmöllä. Viipaloi ja ruskista herkkusienet. Puhdista ja viipaloi paprika. Juuri ennen tarjoilua, lisää sienet ja paprika pataan. Padan tulee kiehua kunnolla hetki ennen tarjoilua. Kaada pata tarjoilukulhoon ja leikkaa päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki