Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapata monelle

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • Kymmenelle

PÄIVÄ 1

  • 1 kg naudan etuselkää
  • 2 rkl neutraalia öljyä paistamiseen
  • 3 keltasipulia
  • 5 dl lihalientä (kuutiosta)
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 prk tomaattimurskaa (à 400 g)
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 porkkanaa

PÄIVÄ 2

  • 500 g herkkusieniä
  • 2 eriväristä paprikaa
  • hienonnettua persiljaa
  • 10 annosta riisiä

Valmistusohje

1. Päivä 1: Paloittele liha 2x2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista ne erissä öljyssä paistinpannussa, laita lihat suureen pataan. Kuori ja viipaloi sipuli, paista pehmeäksi öljyssä ja lisää pataan. Kuori ja viipaloi valkosipuli, lisää pataan. Kaada mukaan liemi, viini ja tomaattimurska, lisää tomaattipyree ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen kannen alla n. 2 tuntia.

2. Kuori ja paloittele porkkanat. Anna porkkanoiden kiehua padan mukana viimeinen puoli tuntia. Jäähdytä pata ja säilytä kylmässä seuraavaan päivään.

Tästä padasta riittää 10:lle ruokailijalle. Pata valmistellaan päivää ennen syömistä, jotta maut pääsevät oikeuksiinsa. Itse ateriointipäivänä sinun tarvitsee tehdä vain todella vähän keittiössä – siksi tämä on täydellistä tarjoiluruokaa!

3. Päivä 2: Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita samalla pata lämpenemään miedolla lämmöllä. Viipaloi ja ruskista herkkusienet. Puhdista ja viipaloi paprika. Juuri ennen tarjoilua, lisää sienet ja paprika pataan. Padan tulee kiehua kunnolla hetki ennen tarjoilua. Kaada pata tarjoilukulhoon ja leikkaa päälle persiljaa.

Lisää aiheesta:

Keittopata kanan keraVahva häränliha-papupataMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinNopea ranskalainen lihapataIsoäidin marinoitu naudanpaistiLiha-kesäkurpitsapata
NaudanlihapataKananmunatonLaktoositonYstävänpäiväGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu