Kasviksista syntyy herkullinen alkuruoka. Tämän ohjeen salaisuus on osterivinokkaiden ja tuoreen pinaatin mehevä yhdistelmä. Voit myös valmistaa kaksinkertaisen annoksen ja tarjoa tämän sieniherkun pääruokana tai noutopöydässä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 200 g osterivinokkaita
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 salottisipulia
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- ½ dl kasvisfondia
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 kevätsipuli
- 100 g tuoretta pinaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista osterivinokkaat ja irrota jalat. Hienonna jalat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, salottisipulit, porkkana ja palsternakka. Säästä toinen valkosipulinkynsi pinaatin mausteeksi.
2. Kuullota hienonnetut kasvikset ja sienten jalat pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree ja kasvisfondi. Mausta seos suolalla, pippurilla ja persiljalla ja levitä se sienten lakkien päälle. Kuumenna uunissa noin 10 minuuttia.
3. Keitä kevätsipulia hetki. Puhdista ja huuhtele pinaatinlehdet. Kuullota lehdet voissa ja lisää joukkoon toinen valkosipulinkynsi. Asettele pinaatinlehdet 4 lautaselle ja nosta täytetyt osterivinokkaat lehtien päälle. Koristele keitetyllä kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.