Kasvislasagne

kasvislasagne_2_D4S9399-Edit
Hellapoliisi/ Kati Jaakonen

Valmista Hellapoliisin herkullinen kasvislasagne ja nauti raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset (4-6 annosta)

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 isoa porkkanaa
  • 1 iso palsternakka
  • 1 iso sipuli
  • 2 punajuurta
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 200 g herkkusieniä
  • 50 g lehtikaalia
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 5 dl vettä
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • 200 g sulatejuustoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä

Lisäksi

  • 200 g juustoraastetta
  • 6 pinaatti-lasagnelevyä

Valmistusohje

Käsittele ensin kasvikset. Kuori porkkana, palsternakka, sipuli, punajuuret ja valkosipulinkynnet. Paloittele ne suikaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Viipaloi herkkusienet ja hienonna lehtikaali.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää viipaloidut herkkusienet ja lehtikaali. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi. Anna kiehua hetki. Lisää suola, mustapippuri ja sulatejuusto.

Sekoita vehnäjauhot ja vesi keskenään ja valuta höyryävään liemeen. Anna kastikkeen kiehua noin viisi minuuttia.

Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita kastike, juustoraaste ja lasagnelevyt kerroksittain vuokaan.

Kypsennä lasagnea 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.


Parhaat ruokaohjelmat