Helppo sienipasta
Metsät ja torikojut tarjoavat runsasta sienisatoa ja niitä kannattaakin hyödyntää monin tavoin. Käytä vaihdellen erilaisia syötäviä sieniä. Valmista upea metsäsienipasta ja tarjoa tuoreen leivän kanssa.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 dl suppilovahveroita
- 3 dl kantarelleja
- 3 rkl rypsiöljyä
- 4 dl (n. 150 g) pastaa
- 5 dl vettä tai tarpeen mukaan
- 1 kasvisliemikuutio
- 100 g sulatejuustoa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Sienipasta valmistetaan näin:
Kuori ja hienonna sipuli.
Putsaa sienistä roskat ja paloittele tarvittaessa.
Kuumenna rypsiöljy padassa ja kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää sienet ja kääntele, kunnes pehmenevät.
Lisää pasta, vesi ja murennettu kasvisliemikuutio.
Anna kiehua hiljalleen kunnes pasta on kypsää.
Lisää sulatejuusto, tarvittaessa suolaa ja rouhi vielä joukkoon mustapippuria.
Koristele ruoka tuoreella timjamilla.
Tarjoa!
Katso videolta, miten sienipasta valmistuu:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa