Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

suppilovahverokastike
MTV

Valmista ihana suppilovahverokastike, joka maistuu lihan, kalan ja kanan seurana.

  • Aktiivinen valmistusaika: 17min
  • Kokonaisvalmistusaika: 20min

Ainekset

  • 200 g suppilovahveroita
  • 25 g voita
  • 1 keltasipuli
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl kuohukermaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • timjamia tai muuta yrttiä

Valmistusohje

  1. Putsaa sienet tarvittaessa mullasta ja roskista.
  2. Laita sienet kuumalle pannulle ilman rasvaa ja kääntele, kunnes sienistä irtoaa nestettä ja neste on haihtunut.
  3. Lisää sitten voi ja anna sulaa.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle, kääntele hetki, kunnes sipuli pehmenee.
  5. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele.
  6. Lisää kuohukerma ja sekoita.
  7. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia.
  8. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  9. Tarkista maku.

Paras sienikastike: Näin helposti teet ihanan soosin suppilovahveroista 0:48
Katso video-ohje suppilovahverokastikkeen valmistamiseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!