Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
Julkaistu
Valmista ihana suppilovahverokastike, joka maistuu lihan, kalan ja kanan seurana.
- Aktiivinen valmistusaika: 17min
- Kokonaisvalmistusaika: 20min
Ainekset
- 200 g suppilovahveroita
- 25 g voita
- 1 keltasipuli
- ½ dl vehnäjauhoja
- 4-5 dl kuohukermaa
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
- timjamia tai muuta yrttiä
Valmistusohje
- Putsaa sienet tarvittaessa mullasta ja roskista.
- Laita sienet kuumalle pannulle ilman rasvaa ja kääntele, kunnes sienistä irtoaa nestettä ja neste on haihtunut.
- Lisää sitten voi ja anna sulaa.
- Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle, kääntele hetki, kunnes sipuli pehmenee.
- Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele.
- Lisää kuohukerma ja sekoita.
- Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarkista maku.
Katso video-ohje suppilovahverokastikkeen valmistamiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia