Munakoisohöystö tomaatin ja kapristen kera

Muista, että munakoison on maattava suolattuna tunnin ajan, joten suunnittele ajankäyttösi oikein. Tämän ruoan voit tarjoilla kuumana tai kylmänä hyvän leivän kera. Resepti sopii hyvin pääruoaksi pastan kera.

Neljälle

  • 400 g munakoisoa
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 12 lehtisellerin vartta
  • 1 keltasipuli
  • 250 g kypsiä tomaatteja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 tl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl kapriksia
  • hieman oliiviöljyä
  • 50 g kivettömiä mustia oliiveja
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Viipaloi munakoiso, ripottele viipaleille suolaa ja anna niiden vetäytyä tunti. Hienonna mausteyrtit karkeasti. Viipaloi kesäkurpitsa ja leikkaa selleri pienemmiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Lohko tomaatit. Huuhtele munakoisoista suola juoksevan, kylmän veden alla. Kuivaa viipaleet talouspaperilla ja paista ne kevyesti öljyssä.

2. Paista kesäkurpitsa, lehtiselleri ja sipuli öljyssä kattilassa, mutta älä anna niiden ruskistua. Anna niiden olla liedellä miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 minuuttia.

3. Lisää tomaatit, viinietikka, etikka sekä munakoisoviipaleet, kaprikset, oliivit ja yrtit ja anna höystön kiehua kokoon 4-5 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Tarjoile tuoreiden yrttien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.