Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
Julkaistu
Harri Syrjäsen yhdessä kasarissa valmistuva kantarelli-pekonipasta sopii syksyyn.
Ainekset
- 0,5 l kantarelleja
- 150 g pekonia
- 300 g pastaa
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,5 dl valkoviiniä
- 7 dl sienilientä fondista
- 100 g kantarellituorejuustoa
- 2 dl kermaa
- 1 dl silputtua ruohosipulia
- 50 g raastettua parmesania
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta valmistuu näin:
- Leikkaa pekoni paloiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli. Tarvittaessa revi kantarellit pienemmiksi.
- Paista pekoni rapeaksi kasarissa. Tässä menee hetki.
- Laita sienet sekaan ja paista hyvä väri.
- Lisää sipuli ja valkosipuli. Paista hetki ja lisää valkoviini. Lisää sieniliemi ja kiehauta. Lisää pasta, tuorejuusto sekä kerma ja keittele hiljaa hymyillen noin 13–15 minuuttia.
- Lisää parmesani ja ruohosipuli.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka