Porsaankyljykset tomaattikastikkeella
Jos haluat valmistaa ruoan vähäisellä rasvamäärällä, paista kyljykset teflonpannussa. Tuore salvia tai basilika sopivat kastikkeeseen, jos haluat tehdä siitä italialaistyyppisen. Lisukkeeksi voit vaihtaa ruusukaalit vaikkapa parsakaaliin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdelle
- 2 porsaankyljystä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- n. 150 g herkkusieniä
- 1 keltasipuli, viipaloituna
- 1 tl currya
- 1 tl oliiviöljyä
Kastike
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ prk paseerattua tomaattia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Lisukkeeksi
- keitettyä ruusukaalia
Valmistusohje
1. Paista sipuli ja valkosipuli kastikkeeseen hetki oliiviöljyssä kattilassa. Lisää paseeratut tomaatit ja tomaattipyree, mausta. Anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia.
2. Paista sienet, sipuli ja curry tilkassa oliiviöljyä teflonpannussa kunnes kaikki neste on haihtunut.
3. Mausta kyljykset ja grillaa tai paista teflonpannussa n. 3 minuuttia molemmin puolin, ennen kuin tarjoilet ne keitetyn ruusukaalin ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa