Porkkanakeitto herkkusienten kera

Tämä herkullinen keitto sopii kasvispäivälliseksi, ja siitä tulee ruokaisaa herkkusienten ansiosta. Ellet halua täysin vegetaarista ruokaa, voit valmistaa keiton kanaliemestä ja lisätä siihen kanapaloja.

Neljälle

  • 600 g porkkanoita
  • 1 keltasipuli
  • ½ purjo
  • 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 7 dl kasvislientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • 2 tl voita

Sitruunakreemi

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl ranskankermaa

Koristeluun

  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja purjo. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sulata voi isossa kattilassa ja paista sipulia pari minuuttia. Raasta mukaan inkivääri ja purista mukaan valkosipuli. Lisää porkkanat ja paista muutama minuutti. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna poreilla kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

2. Sitruunakreemi: Sekoita ranskankerma ja sitruunankuori. Laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Hienonna ruohosipuli. Kuutioi herkkusienet pieniksi ja paista voissa. Soseuta porkkanakeitto, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele mukaan herkkusienet. Tarjoile sitruunakreemin ja ruohosipulin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!