Porkkanakeitto herkkusienten kera

Tämä herkullinen keitto sopii kasvispäivälliseksi, ja siitä tulee ruokaisaa herkkusienten ansiosta. Ellet halua täysin vegetaarista ruokaa, voit valmistaa keiton kanaliemestä ja lisätä siihen kanapaloja.

Neljälle

  • 600 g porkkanoita
  • 1 keltasipuli
  • ½ purjo
  • 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 7 dl kasvislientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • 2 tl voita

Sitruunakreemi

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl ranskankermaa

Koristeluun

  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja purjo. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sulata voi isossa kattilassa ja paista sipulia pari minuuttia. Raasta mukaan inkivääri ja purista mukaan valkosipuli. Lisää porkkanat ja paista muutama minuutti. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna poreilla kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

2. Sitruunakreemi: Sekoita ranskankerma ja sitruunankuori. Laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Hienonna ruohosipuli. Kuutioi herkkusienet pieniksi ja paista voissa. Soseuta porkkanakeitto, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele mukaan herkkusienet. Tarjoile sitruunakreemin ja ruohosipulin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.