Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihanneskeitto papujen ja kukkakaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Anna kesän kaikkien tuoreiden vihannesten päästä oikeuksiinsa tässä mehevässä keitossa. Keiton kanssa sopii täyteläisempikin voileipä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 50 g vihreitä papuja
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 keltasipuli
  • 1 peruna
  • 1 porkkana
  • ½ kukkakaali
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl vermisellejä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • voileipä haluamillasi täytteillä

Valmistusohje

1. Paloittele pavut, viipaloi kesäkurpitsa ja selleri. Kuori ja hienonna sipuli, peruna ja porkkana. Irrota kukkakaali kimpuiksi.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa padassa. Lisää sipuli, peruna, porkkana ja kukkakaali. Paista lähes pehmeiksi, n. 10 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää tomaattipyree, liemi, laakerinlehti ja vermisellit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes pasta on pehmeää.

3. Lisää pavut ja herkkusienet, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla, tarjoile höyryävän kuumana.

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraGazpacho-keittoKasviskeitto pistoullaSyksyiset, sienitäytteiset paprikatPapu-paprikakeitto
KasviskeittoAlkuruoatKeitotKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto