Vihanneskeitto papujen ja kukkakaalin kera

Anna kesän kaikkien tuoreiden vihannesten päästä oikeuksiinsa tässä mehevässä keitossa. Keiton kanssa sopii täyteläisempikin voileipä.

Neljälle

  • 50 g vihreitä papuja
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 keltasipuli
  • 1 peruna
  • 1 porkkana
  • ½ kukkakaali
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl vermisellejä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • voileipä haluamillasi täytteillä

Valmistusohje

1. Paloittele pavut, viipaloi kesäkurpitsa ja selleri. Kuori ja hienonna sipuli, peruna ja porkkana. Irrota kukkakaali kimpuiksi.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa padassa. Lisää sipuli, peruna, porkkana ja kukkakaali. Paista lähes pehmeiksi, n. 10 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää tomaattipyree, liemi, laakerinlehti ja vermisellit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes pasta on pehmeää.

3. Lisää pavut ja herkkusienet, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla, tarjoile höyryävän kuumana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!