Fenkoli-basilikasoppa ruijanpallaksen kera
Fenkolinsiemenet saavat lisämakua paahtamisesta. Sekä fenkoli että basilika sopivat hyvin kalan kanssa. Tässä keitossa tarjoillaan kunnon pala ruijanpallasta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g ruijanpallasta
- oliiviöljyä ja voita paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 keltasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 2 laakerinlehteä
- 8 dl vettä
- 2 tomaattia
- 2 kevätsipulia
- ½ ruukku tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla paistinpannulla. Kuori, puhdista ja paloittele sipuli, valkosipuli, porkkana ja palsternakka ja paista ne voissa. Lisää fenkolinsiemenet, laakerinlehdet, suola ja pippuri ja lisää vettä niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 30 minuuttia, kuori tarvittaessa vaahto.
2. Keitä vettä kattilassa. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Vedä pois kuoret ja kuutioi tomaatit. Viipaloi kevätsipuli ohuesti. Sekoita varovaisesti tomaatit (siementen kera) vihanneskeitokseen. Lisää kevätsipuli ja basilika.
3. Paista ruijanpallas oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile fenkoli-basilikakeitossa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje