Fenkoli-basilikasoppa ruijanpallaksen kera

Fenkolinsiemenet saavat lisämakua paahtamisesta. Sekä fenkoli että basilika sopivat hyvin kalan kanssa. Tässä keitossa tarjoillaan kunnon pala ruijanpallasta.

Neljälle

  • 600 g ruijanpallasta
  • oliiviöljyä ja voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 8 dl vettä
  • 2 tomaattia
  • 2 kevätsipulia
  • ½ ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla paistinpannulla. Kuori, puhdista ja paloittele sipuli, valkosipuli, porkkana ja palsternakka ja paista ne voissa. Lisää fenkolinsiemenet, laakerinlehdet, suola ja pippuri ja lisää vettä niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 30 minuuttia, kuori tarvittaessa vaahto.

2. Keitä vettä kattilassa. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Vedä pois kuoret ja kuutioi tomaatit. Viipaloi kevätsipuli ohuesti. Sekoita varovaisesti tomaatit (siementen kera) vihanneskeitokseen. Lisää kevätsipuli ja basilika.

3. Paista ruijanpallas oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile fenkoli-basilikakeitossa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.