Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fenkoli-basilikasoppa ruijanpallaksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Fenkolinsiemenet saavat lisämakua paahtamisesta. Sekä fenkoli että basilika sopivat hyvin kalan kanssa. Tässä keitossa tarjoillaan kunnon pala ruijanpallasta.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 600 g ruijanpallasta
  • oliiviöljyä ja voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 8 dl vettä
  • 2 tomaattia
  • 2 kevätsipulia
  • ½ ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla paistinpannulla. Kuori, puhdista ja paloittele sipuli, valkosipuli, porkkana ja palsternakka ja paista ne voissa. Lisää fenkolinsiemenet, laakerinlehdet, suola ja pippuri ja lisää vettä niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 30 minuuttia, kuori tarvittaessa vaahto.

2. Keitä vettä kattilassa. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Vedä pois kuoret ja kuutioi tomaatit. Viipaloi kevätsipuli ohuesti. Sekoita varovaisesti tomaatit (siementen kera) vihanneskeitokseen. Lisää kevätsipuli ja basilika.

3. Paista ruijanpallas oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile fenkoli-basilikakeitossa.

Lisää aiheesta:

Vihanneksia sitruunakastikkeessaWokattuja vihanneksia katkarapujen keraChilikaalia kookosmaidossaMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraGrillatut maksipihvit peston kanssaRatatouillea grillattujen porsaankyljysten kera
FenkoliruokiaKeitotKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Fenkoliruokia
  • 08.05.202315:45
    Makkarapasta

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Karamellisoitua fenkolia grana-padano -juuston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevyt fenkolilounas

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fenkoli-sellerikeitto ja pekoni-oliivisilppu

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fenkolia kurkun ja perunapyreen kera