Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen kantarelli-kesäkurpitsarisotto

1:00Näin valmistuu Harri Syrjäsen kantarelli-kesäkurpitsarisottoNäin helposti valmistuu kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan.
Julkaistu 10.09.2022 13:30

MTV LIFESTYLE

Tätä kantarelli-kesäkurpitsarisoton reseptiä kokki Harri Syrjänen kehuu "törkeän hyväksi".

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1,5 dl risottoriisiä
  • 1/2 pieni kesäkurpitsa
  • 1 salottisipuli
  • 1 dl mascarponejuustoa
  • 5 dl kantarelleja
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 rkl voita
  • 30 g parmesaanojuustoa
  • 5–6 dl sienilientä
  • 10 basilikanlehteä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Revi kantarellit pienemmiksi. Silppua salottisipuli pieneksi ja viipaloi valkosipuli. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa basilikanlehdet.
  2. Laita kasariin ruokalusikallinen voita ja paista kantarelleja hetken aikaa. Mausta suolalla.
  3. Madalla lämpöä, kaada riisit sekaan ja lisää salottisipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetken aikaa.
  4. Lisää valkoviini ja kiehauta.
  5. Kaada 4 dl sienilientä ja keittele hiljaa hymyilleen noin 12–15 minuuttia, kunnes liemi on imeytynyt lähes kokonaan.
  6. Hämmennä keittelyn aikana muutaman kerran.
  7. Lisää noin 1dl lientä ja sekoita joukkon kesäkurpitsakuutiot ja hauduta vielä muutama minuutti.
  8. Lisää 2 rkl voita, mascarpone, parmesaania raastettuna ja basilika. Mausta mustapippurilla.

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisottoHarri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen kylmäsavulohirisottoHarri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisottoHarri Syrjäsen samettinen kesäkurpitsakeittoHarri Syrjäsen kermainen kesäkurpitsapasta
Harri SyrjänenKesäkurpitsaSienetKasvisrisottoRisottoPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Harri Syrjänen
  • 12.05.202313:06
    Nopeat ja helpot

    Harri Syrjäsen viisupasta 2023

  • 08.05.202315:45
    Fenkoliruokia

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 18.03.202311:30
    Munakas

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 13.03.202317:30
    Jauhelihapasta

    Harri Syrjäsen helppo pasta bolognese