Julkaistu
Tätä kantarelli-kesäkurpitsarisoton reseptiä kokki Harri Syrjänen kehuu "törkeän hyväksi".
Ainekset
- 1,5 dl risottoriisiä
- 1/2 pieni kesäkurpitsa
- 1 salottisipuli
- 1 dl mascarponejuustoa
- 5 dl kantarelleja
- 1 dl valkoviiniä
- 3 rkl voita
- 30 g parmesaanojuustoa
- 5–6 dl sienilientä
- 10 basilikanlehteä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Revi kantarellit pienemmiksi. Silppua salottisipuli pieneksi ja viipaloi valkosipuli. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa basilikanlehdet.
- Laita kasariin ruokalusikallinen voita ja paista kantarelleja hetken aikaa. Mausta suolalla.
- Madalla lämpöä, kaada riisit sekaan ja lisää salottisipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetken aikaa.
- Lisää valkoviini ja kiehauta.
- Kaada 4 dl sienilientä ja keittele hiljaa hymyilleen noin 12–15 minuuttia, kunnes liemi on imeytynyt lähes kokonaan.
- Hämmennä keittelyn aikana muutaman kerran.
- Lisää noin 1dl lientä ja sekoita joukkon kesäkurpitsakuutiot ja hauduta vielä muutama minuutti.
- Lisää 2 rkl voita, mascarpone, parmesaania raastettuna ja basilika. Mausta mustapippurilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti