Harri Syrjäsen tatti-poropasta

harri syrjänen

Tämän sieni-poropastan valmistat herkkutatteja hyödyntämällä. Kokeile helppoa yhdessä kasarissa valmistuvaa ruokaa!

Ainekset

  • 5 dl pilkottuja herkkutatteja
  • 70 g poron tai hirven kylmäsavulihaa
  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl oliiviölljyä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 8 dl mietoa sienilientä fondista
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 1 dl raastettua parmesania
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Harri Syrjäsen tatti-poropasta valmistuu näin:

  1. Aloita pilkkomalla punasipuli, valkosipuli, kevätsipulin varret ja basilika. 
  2. Suikaloi kylmäsavuliha ja jätä tatit isohkoiksi paloiksi. Kuumenna kasari ja lisää oliiviöljyä.
  3. Paista tatteihin hyvä väri ja mausta suolalla.
  4. Lisää punasipuli, valkosipuli ja suikaloitu kylmäsavuliha. Kuullota hetken aikaa.  Lisää valkoviini ja kiehauta.
  5. Lisää sieniliemi ja odota kunnes kiehuu ja lisää pasta. Lisää kerma. Keittele hiljaa hymyillen noin 13 minuuttia.
  6. Lisää kevätsipulinvarret ja basilika sekä raastettu parmesani.  Keitä vielä 1–2 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Lisää one pot -reseptejä löydät Harri Syrjäsen Instagram-tililtä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!