Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen tatti-poropasta

Julkaistu 03.09.2021 13:16

MTV LIFESTYLE

Tämän sieni-poropastan valmistat herkkutatteja hyödyntämällä. Kokeile helppoa yhdessä kasarissa valmistuvaa ruokaa!

Ainekset

  • 5 dl pilkottuja herkkutatteja
  • 70 g poron tai hirven kylmäsavulihaa
  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl oliiviölljyä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 8 dl mietoa sienilientä fondista
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 1 dl raastettua parmesania
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Harri Syrjäsen tatti-poropasta valmistuu näin:

  1. Aloita pilkkomalla punasipuli, valkosipuli, kevätsipulin varret ja basilika. 
  2. Suikaloi kylmäsavuliha ja jätä tatit isohkoiksi paloiksi. Kuumenna kasari ja lisää oliiviöljyä.
  3. Paista tatteihin hyvä väri ja mausta suolalla.
  4. Lisää punasipuli, valkosipuli ja suikaloitu kylmäsavuliha. Kuullota hetken aikaa.  Lisää valkoviini ja kiehauta.
  5. Lisää sieniliemi ja odota kunnes kiehuu ja lisää pasta. Lisää kerma. Keittele hiljaa hymyillen noin 13 minuuttia.
  6. Lisää kevätsipulinvarret ja basilika sekä raastettu parmesani.  Keitä vielä 1–2 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Lisää one pot -reseptejä löydät Harri Syrjäsen Instagram-tililtä.

Lisää aiheesta:

Helppo sienipastaHarri Syrjäsen pasta bologneseHarri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen kantarelli-pekonipastaTorvisieni-pekonipastaTomaatti-herkkusienipasta
SienipastaHarri SyrjänenSienetPastaNopeat ja helpotPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Sienipasta
  • 03.09.202113:16
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen tatti-poropasta

  • 20.08.202112:37
    Sienet

    Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta

  • 05.10.201708:23
    Sienisato

    Kaupungin paras sienipasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Pastaa sienien ja pinaattisalaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pastaa korvasienikastikkeen kera