Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oliivinen nizzansalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kevyt, Laktoositon

4 hengelle

  • 1 purkki tonnikalaa
  • 2 tomaattia
  • 4 keitettyä kylmää perunaa
  • 50 g vihreitä papuja keitettynä
  • 1 nippu retiisejä
  • 20 oliivia
  • 10 sardellifileetä
  • 1 pieni purjo
  • 1 paprika
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Kastike

  • 1 1/2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappia (makeuttamatonta)
  • 1/2 öljyä
  • 1 maustemitta valkopippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Valuta tonnikala. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja perunat viipaleiksi. Viipaloi retiisit. Leikkaa sardellit pieneksi ja suikaloi purjo sekä paprika.

2. Kastike: sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa mukaan sinappi ja öljy tipoittain.

3. Sekoita varoen tonnikala, tomaatit, peruna, vihreät pavut, retiisit, oliivit, purjo- ja paprikasuikaleet sekä sardellit kastikkeeseen. Leikkaa munat lohkoiksi ja koristele salaatti niillä. Sirottele päälle ruohosipulisilppu.

Klassikkosalaatista on lukuisia muunnelmia, tämä on yksi niistä. Kilojen tarkkailija käyttää tässä veteen säilöttyä tonnikalaa, mutta maun kannalta parasta on kuitenkin öljyyn säilötty.

Lisää aiheesta:

Antipasto retiisien ja sardiinien keraRapusalaattiVärikäs perunasalaattiKlassinen NiçoisesalaattiNuudelisalaattiTulinen tomaattikastike
NizzansalaattiPääruoatLisäkeruoatKastikkeet ja dipitKalaruokaKeventäjätGluteenitonKevytLaktoositonAlkuruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Nizzansalaatti
  • 01.07.202212:05
    Harri Syrjänen

    Nizzansalaatti fetalla – Harri Syrjäsen helppo ohje

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Oliivinen nizzansalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nizzan salaatti anjoviksella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Klassinen Niçoisesalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Nizzansalaatti