Oliivinen nizzansalaatti
Klassikkosalaatista on lukuisia muunnelmia, tämä on yksi niistä. Kilojen tarkkailija käyttää tässä veteen säilöttyä tonnikalaa, mutta maun kannalta parasta on kuitenkin öljyyn säilötty.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kevyt, Laktoositon
4 hengelle
- 1 purkki tonnikalaa
- 2 tomaattia
- 4 keitettyä kylmää perunaa
- 50 g vihreitä papuja keitettynä
- 1 nippu retiisejä
- 20 oliivia
- 10 sardellifileetä
- 1 pieni purjo
- 1 paprika
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Kastike
- 1 1/2 rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sinappia (makeuttamatonta)
- 1/2 öljyä
- 1 maustemitta valkopippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Valuta tonnikala. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja perunat viipaleiksi. Viipaloi retiisit. Leikkaa sardellit pieneksi ja suikaloi purjo sekä paprika.
2. Kastike: sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa mukaan sinappi ja öljy tipoittain.
3. Sekoita varoen tonnikala, tomaatit, peruna, vihreät pavut, retiisit, oliivit, purjo- ja paprikasuikaleet sekä sardellit kastikkeeseen. Leikkaa munat lohkoiksi ja koristele salaatti niillä. Sirottele päälle ruohosipulisilppu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo