Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

Fried Rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan.
Fried Rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan.MTV
Julkaistu 20.10.2025 12:41

MTV LIFESTYLE

Fried rice eli paistettu riisi on kuin pyttipannua aasialaisittain. Voit vaihtaa aineksia jääkaapin sisällön mukaan. Testaa ruokavaikuttaja Fami Caon ohje!

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • noin 700 g vähintään päivän jääkaapissa säilytettyä riisiä
  • 1 pussi (200 g) herne-maissi-porkkanaa
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl inkivääriä
  • 2–4 kananmunaa
  • 400 g broilerin paistileikettä
  • 300 g jättikatkarapuja

Paistetun riisin maustaminen

  • 1 tl Herbamarea (yrttisuolaa)
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl soijaa

Valmistusohje

Valmistus:

  1. Pilko valkosipulit ja inkivääri
  2. Pilko kananpaistileikkeet suupaloiksi
  3. Pilko jättikatkaravut suupaloiksi
  4. Sekoita kananmunat erillisessä kulhossa ja vatkaa koostumus rikki

Paistamisvaihe:

  1. Paista kanat ja katkaravut keskenään kypsiksi ja samalla mausta ripauksella suolaa tai soijalla. Kun kanat ja katkaravut ovat kypsiä, laita ne sivuun erilliseen astiaan odottamaan
  2. Kypsennä kananmunat pannulla ja laita sivuun odottamaan
  3. Lisää tyhjälle pannulle paistoöljyä, jonka jälkeen kuullota valkosipulit ja inkiväärit keskilämmöllä, jotta vapauttavat aromeja
  • Lisää kylmät riisit ja herne-maissi-porkkana pussi joukkoon, mausta ja sekoita huolellisesti
  • Kun riisit ovat kauttaaltaan tarpeeksi maustettu, lisää loput ainekset > kypsät katkaravut, kanat ja kananmunat
  • Halutessasi voit koristella pilkotuilla kevätsipuleilla.

    Lisää aiheesta:

    Shanghain jättikatkaravutKatkarapukeitto banaanin keraPaella á la Sami GaramPaistettu riisiPeggyn pieni punainen keittiö: Kanaa Igorin tapaanOsso buco vasikasta
    Aasialainen ruokaRiisiRavunpyrstötPääruoatKanaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Aasialainen ruoka
    • 20.10.12:41
      Riisi

      Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

    • 24.09.202013:31
      Lohifilee

      Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

    • 31.03.202010:56
      Broileri

      Helppo cashew-kanakastike