Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merikissaa grillattujen tortillojen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Merikissa tai kissakala on ”ruokaisa” kala, joka kestää käsittelyä. Tässä paistamme sen pannussa, mutta sen voi hyvin myös grillata.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g merikissaa
  • 1 punasipuli
  • 100 g punakaalia
  • 2-4 ananasviipaletta
  • oliiviöljyä
  • salaattia
  • 8 pientä, pehmeää tortillaa

Marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä, mielellään sitruunalla maustettua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl thaichiliä tai wokkikastiketta
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • suolaa, mustapippuria

Kastike

  • 3 dl ruoanlaittojogurttia
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita marinadin ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa kala 8 palaan. Kääntele ne marinadissa ja anna maustua hetki.

2. Suikaloi punasipuli ja kaali ohuesti, paloittele ananasviipaleet. Anna sipulin ja kaalin pehmetä öljyssä pannulla. Lisää ananas. Sekoita kastike.

3. Paista kalat joka puolelta, mutta anna sen jäädä hieman napakaksi sisältä. Laita palat folion alle jälkipaistumaan.

4. Kuumenna leivät pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile kalat sipuli, kaalin ja ananaksen kera tortilloista. Norota päälle kastiketta.

Lisää aiheesta:

Salaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraLohta rucolapeston keraUunikala kapriskastikkeen keraVotkalla maustettu lohipastaHalstrattua, pikagraavattua lohta vihannespyttipannun kanssaKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen kera
TortillatKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tortillat
  • 17.08.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 20.03.202309:45
    Suklaamousse

    Sriracha Rocky Road

  • 17.03.202308:51
    Aamiainen

    Tortillamunakas

  • 17.03.202308:34
    Pääruoat

    Korean BBQ -burrito

  • 08.08.202108:00
    Jauhelihapiirakka

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista