Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

10:30Kari Aihisen empanada: Mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista
Julkaistu 08.08.2021 08:00

MTV LIFESTYLE

Kari Aihisen empanada on meksikolaistyylinen piiras, joka kootaan tortilloista ja koukuttavasta jauhelihakastikkeesta mausteineen.

Ainekset

  • 400 g naudanjauhelihaa (10% rasvaa)
  • 2 paprikaa
  • 1sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl juustokuminaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 limen mehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna

Lisäksi

  • Rypsiöljyä vuoan voiteluun
  • 6 kpl tortillalettuja
  • 150 g mozzarellaraastetta

Valmistusohje

Kari Aihisen empanada valmistuu näin:

3:46Kari Aihisen täydellinen herkku tortilloista ja jauhelihasta! Näin teet empanadan täytteen

  1. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Yhdistä joukkoon paprikajauhe, oregano ja juustokumina.
  2. Leikkaa paprikat ja sipulit ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne joukkoon. Freesaa kunnes paprika ja sipulit ovat pehmenneet pannulla. 
  3. Kaada pannulle sekaan tomaattimurska jalimenmehu. Keitä kunnes neste on kiehunut kasaan. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
  4. Sekoita kulhossa kerma ja kananmuna.

3:24Kari Aihisen jauheliharuoka: Näin kasaat empanadan

  1. Voitele uunivuoka kauttaaltaan rypsiöljyllä. Vuoraan vuoan pohja ja reunat tortillaletuilla. Varmista että letunreunat menevät reilusti vuoan reunojen yli. Voit leikata reunoille tulevia lettuja hieman pienemmiksi jotta ne taipuvat paremmin käyttötarkoitukseen.
  2. Ripottele raastettu mozzarella juusto vuoan pohjalle tasaisesti. Kaada seuraavaksi lihatäyte vuokaan ja tasoita se vuokaan. Kaada päälle kerma-kananmunamassa. Munamassan tulisi olla melkein täytteen yläreunassa.
  3. “Sulje tortillakansi” eli käännä reunalla roikkuvat tortillaletut keskelle täytteen päälle. Laita vuoan päälle leivinpaperi ja vaikka pieni kattilan kansi painoksi päälle.
  4. Paista empanadaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota paperi ja kattilan kansi pois vuoan päältä ja jatka paistamista noin 10-15 minuuttia.
  5. Jäähdytä Empanadaa hieman ja keikauta se tarjolle ylösalaisin lautasta tai tarjotinta hyväksi käyttäen. Tarjoa lämpimän Empanadan kanssa guacamolea ja ranskankermaa.

3:17Kari Aihisen empanada: Näin koristelet sen

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen lenkkimakkaralasagneLihapullien ja spagetin syöminen mullistui juuri – huikea nettihitti!PinaattilasagneKasvislasagne papujen keraSeesampaneroidut kanavartaat Matin pekoni-omena-lohirullavarras, speltto, sitruunavoi ja suklaakakku
JauhelihapiirakkaKari AihinenTortillatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 08.08.202108:00
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

  • 05.09.201710:20
    Lihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-munuaispiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mausteinen kaali-lihapiirakka