Julkaistu
Kari Aihisen empanada on meksikolaistyylinen piiras, joka kootaan tortilloista ja koukuttavasta jauhelihakastikkeesta mausteineen.
Ainekset
- 400 g naudanjauhelihaa (10% rasvaa)
- 2 paprikaa
- 1sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl oreganoa
- ½ tl juustokuminaa
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 limen mehu
- Suolaa
- Mustapippuria
- 2-3 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
Lisäksi
- Rypsiöljyä vuoan voiteluun
- 6 kpl tortillalettuja
- 150 g mozzarellaraastetta
Valmistusohje
Kari Aihisen empanada valmistuu näin:
- Ruskista jauheliha paistinpannulla. Yhdistä joukkoon paprikajauhe, oregano ja juustokumina.
- Leikkaa paprikat ja sipulit ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne joukkoon. Freesaa kunnes paprika ja sipulit ovat pehmenneet pannulla.
- Kaada pannulle sekaan tomaattimurska jalimenmehu. Keitä kunnes neste on kiehunut kasaan. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kulhossa kerma ja kananmuna.
- Voitele uunivuoka kauttaaltaan rypsiöljyllä. Vuoraan vuoan pohja ja reunat tortillaletuilla. Varmista että letunreunat menevät reilusti vuoan reunojen yli. Voit leikata reunoille tulevia lettuja hieman pienemmiksi jotta ne taipuvat paremmin käyttötarkoitukseen.
- Ripottele raastettu mozzarella juusto vuoan pohjalle tasaisesti. Kaada seuraavaksi lihatäyte vuokaan ja tasoita se vuokaan. Kaada päälle kerma-kananmunamassa. Munamassan tulisi olla melkein täytteen yläreunassa.
- “Sulje tortillakansi” eli käännä reunalla roikkuvat tortillaletut keskelle täytteen päälle. Laita vuoan päälle leivinpaperi ja vaikka pieni kattilan kansi painoksi päälle.
- Paista empanadaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota paperi ja kattilan kansi pois vuoan päältä ja jatka paistamista noin 10-15 minuuttia.
- Jäähdytä Empanadaa hieman ja keikauta se tarjolle ylösalaisin lautasta tai tarjotinta hyväksi käyttäen. Tarjoa lämpimän Empanadan kanssa guacamolea ja ranskankermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka