Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lämmin salaatti on ”ruokaisampi” kuin kylmä. Kastikkeen kananmunaa keitetään 30 sekuntia, näin koostumuksesta tulee ihanan kermainen.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 16 jättikatkarapua
  • 300 g graavattua lohta kuutioina
  • 16 keitettyä simpukkaa tai 1 prk simpukoita
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • 4 tomaattia, kalttaa ja poista siemenet
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • erilaisia salaatteja
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • hieman sitruunamehua
  • suolaa, pippuria
  • cayennepippuria

Valmistusohje

1. Keitä kananmunaa 30 sekuntia. Riko muna, vatkaa se tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää öljy ohuena norona. Vatkaa mukaan valkosipuli ja ruohosipuli, mausta sitruunamehulla ja mausteilla.

2. Kuumenna öljy, paista valkosipulia ja lisää sitten jättikatkaravut. Kun ne ovat lähes valmiita, lisää lohi ja simpukat. Mausta miedosti.

3. Asettele salaattia neljälle lautaselle tai isolle vadille.

4. Suikaloi tomaatit. Asettele kalaa ja äyriäisiä salaatille tomaattien ja persiljan kanssa. Kaada päälle kastiketta, tarjoile mielellään paahdetun leivän kera.

Lisää aiheesta:

Kananmunat sipuli-tomaattipedillä ja parsakaalimunakasGrillattua halloumijuustoa avokadon keraCouscous-kikhernesalaattiMusta papukeitto KuubastaMerikissaa grillattujen tortillojen keraKlassinen caesarsalaatti
KatkarapusalaattiVälipalatAlkuruoatGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapusalaatti
  • 28.04.202012:30
    Pastat ja nuudelit

    Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Parsaa ja katkarapusalaattia

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Katkarapusalaatti chilikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Eksoottinen salaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-melonisalaatti