Lämmin salaatti on ”ruokaisampi” kuin kylmä. Kastikkeen kananmunaa keitetään 30 sekuntia, näin koostumuksesta tulee ihanan kermainen.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 16 jättikatkarapua
- 300 g graavattua lohta kuutioina
- 16 keitettyä simpukkaa tai 1 prk simpukoita
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
- 4 tomaattia, kalttaa ja poista siemenet
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- erilaisia salaatteja
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- hieman sitruunamehua
- suolaa, pippuria
- cayennepippuria
Valmistusohje
1. Keitä kananmunaa 30 sekuntia. Riko muna, vatkaa se tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää öljy ohuena norona. Vatkaa mukaan valkosipuli ja ruohosipuli, mausta sitruunamehulla ja mausteilla.
2. Kuumenna öljy, paista valkosipulia ja lisää sitten jättikatkaravut. Kun ne ovat lähes valmiita, lisää lohi ja simpukat. Mausta miedosti.
3. Asettele salaattia neljälle lautaselle tai isolle vadille.
4. Suikaloi tomaatit. Asettele kalaa ja äyriäisiä salaatille tomaattien ja persiljan kanssa. Kaada päälle kastiketta, tarjoile mielellään paahdetun leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.