Salaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden kera

Lämmin salaatti on ”ruokaisampi” kuin kylmä. Kastikkeen kananmunaa keitetään 30 sekuntia, näin koostumuksesta tulee ihanan kermainen.

Neljälle

  • 16 jättikatkarapua
  • 300 g graavattua lohta kuutioina
  • 16 keitettyä simpukkaa tai 1 prk simpukoita
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • 4 tomaattia, kalttaa ja poista siemenet
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • erilaisia salaatteja
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • hieman sitruunamehua
  • suolaa, pippuria
  • cayennepippuria

Valmistusohje

1. Keitä kananmunaa 30 sekuntia. Riko muna, vatkaa se tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää öljy ohuena norona. Vatkaa mukaan valkosipuli ja ruohosipuli, mausta sitruunamehulla ja mausteilla.

2. Kuumenna öljy, paista valkosipulia ja lisää sitten jättikatkaravut. Kun ne ovat lähes valmiita, lisää lohi ja simpukat. Mausta miedosti.

3. Asettele salaattia neljälle lautaselle tai isolle vadille.

4. Suikaloi tomaatit. Asettele kalaa ja äyriäisiä salaatille tomaattien ja persiljan kanssa. Kaada päälle kastiketta, tarjoile mielellään paahdetun leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.