Salaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678990/landscape16_9/515/290/f96db7b4ff0161a5f437cd07e0ba63a2/SQ/897250-2680.jpg)
Lämmin salaatti on ”ruokaisampi” kuin kylmä. Kastikkeen kananmunaa keitetään 30 sekuntia, näin koostumuksesta tulee ihanan kermainen.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 16 jättikatkarapua
- 300 g graavattua lohta kuutioina
- 16 keitettyä simpukkaa tai 1 prk simpukoita
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
- 4 tomaattia, kalttaa ja poista siemenet
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- erilaisia salaatteja
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- hieman sitruunamehua
- suolaa, pippuria
- cayennepippuria
Valmistusohje
1. Keitä kananmunaa 30 sekuntia. Riko muna, vatkaa se tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää öljy ohuena norona. Vatkaa mukaan valkosipuli ja ruohosipuli, mausta sitruunamehulla ja mausteilla.
2. Kuumenna öljy, paista valkosipulia ja lisää sitten jättikatkaravut. Kun ne ovat lähes valmiita, lisää lohi ja simpukat. Mausta miedosti.
3. Asettele salaattia neljälle lautaselle tai isolle vadille.
4. Suikaloi tomaatit. Asettele kalaa ja äyriäisiä salaatille tomaattien ja persiljan kanssa. Kaada päälle kastiketta, tarjoile mielellään paahdetun leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka