Salaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden kera

Lämmin salaatti on ”ruokaisampi” kuin kylmä. Kastikkeen kananmunaa keitetään 30 sekuntia, näin koostumuksesta tulee ihanan kermainen.

Neljälle

  • 16 jättikatkarapua
  • 300 g graavattua lohta kuutioina
  • 16 keitettyä simpukkaa tai 1 prk simpukoita
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • 4 tomaattia, kalttaa ja poista siemenet
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • erilaisia salaatteja
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • hieman sitruunamehua
  • suolaa, pippuria
  • cayennepippuria

Valmistusohje

1. Keitä kananmunaa 30 sekuntia. Riko muna, vatkaa se tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää öljy ohuena norona. Vatkaa mukaan valkosipuli ja ruohosipuli, mausta sitruunamehulla ja mausteilla.

2. Kuumenna öljy, paista valkosipulia ja lisää sitten jättikatkaravut. Kun ne ovat lähes valmiita, lisää lohi ja simpukat. Mausta miedosti.

3. Asettele salaattia neljälle lautaselle tai isolle vadille.

4. Suikaloi tomaatit. Asettele kalaa ja äyriäisiä salaatille tomaattien ja persiljan kanssa. Kaada päälle kastiketta, tarjoile mielellään paahdetun leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!