Halstrattua, pikagraavattua lohta vihannespyttipannun kanssa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654490/landscape16_9/515/290/7c2e0aaff3b0fac7275017baf94cdfed/cB/893648-4406.jpg)
Pikagraavaus on yksi tapa maustaa lohta. Silloin lohta ei kuitenkaan voi syödä valmistamatta sitä, kuten tavallisesti graavattua lohta voi. Tämä on myös täydellinen pikaruoka, jos sinulla on yli jäänyttä graavilohta!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 600 g lohifileetä
- 1 rkl kidesokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 tl rouhittua valkopippuria
- 1 nippu tilliä
- 2 rkl ruokaöljyä
Pyttipannu
- 1 palsternakka
- 1 kesäkurpitsa
- 1 paprika
- 1 rkl voita
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- tilliä ja sitruunaa
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri, ripottele hieman seosta vuoan pohjalle. Laita kaksi fileetä vierekkäin, nahkapuoli alaspäin, vuokaan. Ripottele päälle mausteseosta, 1 rkl öljyä sekä hienonnettua tilliä. Laita loput fileet päälle, lisää öljyä ja peitä fileet lopulla mausteseoksella sekä tillillä. Peitä muovikelmulla ja laita kylmään noin 3 tunniksi.
2. Kuori ja kuutioi palsternakka, kuutioi kesäkurpitsa ja paprika pieneksi. Paista vihannekset voissa.
3. Halstraa kalafileet oikein kuumassa paistinpannussa tai grillissä, tarjoile heti vihannespyttipannun kera. Koristele tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka