Pikagraavaus on yksi tapa maustaa lohta. Silloin lohta ei kuitenkaan voi syödä valmistamatta sitä, kuten tavallisesti graavattua lohta voi. Tämä on myös täydellinen pikaruoka, jos sinulla on yli jäänyttä graavilohta!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 600 g lohifileetä
- 1 rkl kidesokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 tl rouhittua valkopippuria
- 1 nippu tilliä
- 2 rkl ruokaöljyä
Pyttipannu
- 1 palsternakka
- 1 kesäkurpitsa
- 1 paprika
- 1 rkl voita
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- tilliä ja sitruunaa
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri, ripottele hieman seosta vuoan pohjalle. Laita kaksi fileetä vierekkäin, nahkapuoli alaspäin, vuokaan. Ripottele päälle mausteseosta, 1 rkl öljyä sekä hienonnettua tilliä. Laita loput fileet päälle, lisää öljyä ja peitä fileet lopulla mausteseoksella sekä tillillä. Peitä muovikelmulla ja laita kylmään noin 3 tunniksi.
2. Kuori ja kuutioi palsternakka, kuutioi kesäkurpitsa ja paprika pieneksi. Paista vihannekset voissa.
3. Halstraa kalafileet oikein kuumassa paistinpannussa tai grillissä, tarjoile heti vihannespyttipannun kera. Koristele tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.