Halstrattua, pikagraavattua lohta vihannespyttipannun kanssa
Pikagraavaus on yksi tapa maustaa lohta. Silloin lohta ei kuitenkaan voi syödä valmistamatta sitä, kuten tavallisesti graavattua lohta voi. Tämä on myös täydellinen pikaruoka, jos sinulla on yli jäänyttä graavilohta!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 600 g lohifileetä
- 1 rkl kidesokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 tl rouhittua valkopippuria
- 1 nippu tilliä
- 2 rkl ruokaöljyä
Pyttipannu
- 1 palsternakka
- 1 kesäkurpitsa
- 1 paprika
- 1 rkl voita
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- tilliä ja sitruunaa
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri, ripottele hieman seosta vuoan pohjalle. Laita kaksi fileetä vierekkäin, nahkapuoli alaspäin, vuokaan. Ripottele päälle mausteseosta, 1 rkl öljyä sekä hienonnettua tilliä. Laita loput fileet päälle, lisää öljyä ja peitä fileet lopulla mausteseoksella sekä tillillä. Peitä muovikelmulla ja laita kylmään noin 3 tunniksi.
2. Kuori ja kuutioi palsternakka, kuutioi kesäkurpitsa ja paprika pieneksi. Paista vihannekset voissa.
3. Halstraa kalafileet oikein kuumassa paistinpannussa tai grillissä, tarjoile heti vihannespyttipannun kera. Koristele tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa