Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunikala kapriskastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

4 annosta

  • 1 1/4 kg kokonaista kalaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl vastajauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 isoa tomaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 3 rkl kaprista
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Huuhtele ja perkaa kala. Voit jättää pään paikalleen, mutta poista siinä tapauksessa kidukset. Hiero kala päältä ja sisältä suolalla ja pippurilla. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Purista valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Puhdista ja hienonna paprika. Sulata puolet voista paistinpannussa ja ruskista sipuli ja valkosipuli kevyesti. Lisää hienonnettu tomaatti ja paprika sekä kaprikset. Ripottele päälle jauhot ja vesi. Anna kastikkeen hautua, kunnes se saostuu.

3. Nosta kala uunivuokaan ja kaada kastike sen ympärille. Sulata loppu voi ja sivele osa siitä kalan pintaan. Kypsennä kalaa noin 25 minuuttia ja sivele voilla vielä muutaman kerran paistamisen aikana.

Tämä helppotekoinen kalaresepti tulee Panamasta. Tarjoile lisänä leipää ja vihanneksia. Myös peruna tai riisi sopii lisukkeeksi. Kalaksi käy esimerkiksi turska tai mitä tahansa vaalea kala, joko tuoreena tai pakastettuna.

Lisää aiheesta:

Kalaa chili-kookoskastikkeessaMarmite-kalakeittoKalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraTurskaa ja simpukoitaKevyt lohivanukasMerikissaa grillattujen tortillojen kera
UunikalaKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura