Uunikala kapriskastikkeen kera

Tämä helppotekoinen kalaresepti tulee Panamasta. Tarjoile lisänä leipää ja vihanneksia. Myös peruna tai riisi sopii lisukkeeksi. Kalaksi käy esimerkiksi turska tai mitä tahansa vaalea kala, joko tuoreena tai pakastettuna.

4 annosta

  • 1 1/4 kg kokonaista kalaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl vastajauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 isoa tomaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 3 rkl kaprista
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Huuhtele ja perkaa kala. Voit jättää pään paikalleen, mutta poista siinä tapauksessa kidukset. Hiero kala päältä ja sisältä suolalla ja pippurilla. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Purista valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Puhdista ja hienonna paprika. Sulata puolet voista paistinpannussa ja ruskista sipuli ja valkosipuli kevyesti. Lisää hienonnettu tomaatti ja paprika sekä kaprikset. Ripottele päälle jauhot ja vesi. Anna kastikkeen hautua, kunnes se saostuu.

3. Nosta kala uunivuokaan ja kaada kastike sen ympärille. Sulata loppu voi ja sivele osa siitä kalan pintaan. Kypsennä kalaa noin 25 minuuttia ja sivele voilla vielä muutaman kerran paistamisen aikana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!