Uunikala kapriskastikkeen kera
Tämä helppotekoinen kalaresepti tulee Panamasta. Tarjoile lisänä leipää ja vihanneksia. Myös peruna tai riisi sopii lisukkeeksi. Kalaksi käy esimerkiksi turska tai mitä tahansa vaalea kala, joko tuoreena tai pakastettuna.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 1 1/4 kg kokonaista kalaa
- 2 tl suolaa
- ½ tl vastajauhettua valkopippuria
- 2 rkl voita tai margariinia
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 isoa tomaattia
- 1 vihreä paprika
- 3 rkl kaprista
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja perkaa kala. Voit jättää pään paikalleen, mutta poista siinä tapauksessa kidukset. Hiero kala päältä ja sisältä suolalla ja pippurilla. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Purista valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Puhdista ja hienonna paprika. Sulata puolet voista paistinpannussa ja ruskista sipuli ja valkosipuli kevyesti. Lisää hienonnettu tomaatti ja paprika sekä kaprikset. Ripottele päälle jauhot ja vesi. Anna kastikkeen hautua, kunnes se saostuu.
3. Nosta kala uunivuokaan ja kaada kastike sen ympärille. Sulata loppu voi ja sivele osa siitä kalan pintaan. Kypsennä kalaa noin 25 minuuttia ja sivele voilla vielä muutaman kerran paistamisen aikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!